Home Wonen 5 nuttige tips voor de online aankoop van een tapijt

5 nuttige tips voor de online aankoop van een tapijt

by Ei Love You
5 nuttige tips voor online aankoop tapijt

Wil je een nieuw vloerkleed kopen? We begrijpen dat een online vloerkleed kopen moeilijk kan zijn. Als je zoekt in een webshop kan het tapijt er heel mooi uitzien en de maat lijkt ook goed te zijn, maar … eenmaal als de bezorger langsgekomen is en je het pakket hebt uitgepakt, blijkt het vloerkleed niet te passen in je interieur of is het te groot. Dat is helemaal geen fijne ervaring. Om geen fouten te maken, geven we je 5 nuttige tips zodat je het juiste tapijt online aankoopt.

Tip 1: leg kranten op de grond

Je hebt een mooi vloerkleed gespot? Voordat je het tapijt in je online winkelmandje plaatst, doe je er goed aan om kranten op de grond te leggen op ware grootte van het tapijt. Zo zie je direct of het vloerkleed wel past in je ruimte, te groot of net wat klein uitvalt.

Tip 2: denk aan de veiligheid

Check even of het vloerkleed een antisliplaag heeft. Is dat niet het geval, dan raden we je aan om een extra antislip ondertapijt te voorzien. Dat voorkomt ongelukken in je huis. En een tapijt dat alle kanten van de kamer ronddanst, oogt ook niet netjes.

Tip 3: durf af te wijken van de vorm van je kamer

Is de ruimte waar het vloerkleed komt vrij vierkant of rechthoekig? Durf dan voor een rond vloerkleed te kiezen. Die doorbreekt de rechthoekige feeling van de kamer. Dat zorgt voor een leuk effect.

Tip 4: print of geen print?

Kijk hiervoor vooral naar de ruimte waarin het tapijt komt te liggen. Heb je daar al één muur met behangen of beschilderd met prints? Dan houd je het best op een effen tapijt. Kies dan één kleur uit dit behang met print dat je dan ook gebruikt voor je vloerkleed. In een ruimte met witte muren kan een vloerkleed met print wel een eyecatcher zijn, zonder dat de ruimte een ‘te druk’ gevoel geeft.

Tip 5: een vloerkleed voor de kinderkamer?

Je zal op de markt heel wat drukke speelkleden vinden, maar gelukkig zijn er ook heel wat stijlvolle vloerkleden te vinden. Kijk ook even naar de ruimte. Als je al druk behang hebt, kies dan toch voor een rustiger tapijt in één of twee kleuren die mooi combineren met het behang. Zo niet, kan je wel een leuk tapijt met beren op de vloer liggen.

You may also like