Home Gezondheid Afvallen door hypnotherapie? Het kan!

Afvallen door hypnotherapie? Het kan!

by Ei Love You
afvallen door hypnotherapie

Heb jij last van het jojo-effect? Je verliest na veel sporten en diëten enkele kilo’s, maar na een leuke reis of enkele feestjes ben je weer terug bij af. Dit is het befaamde jojo-effect. Maar wist je dat je kan afvallen met hypnose? Door hypnotherapie kan je voorgoed ‘bye, bye’ zeggen tegen die overtollige kilo’s. We leggen in dit artikel uit hoe hypnose jouw leven en lichaam verandert.

Stop met diëten

Diëten hebben zelden een blijvend resultaat. Als je jezelf onthoudt van bepaalde voeding, zal je kilo’s verliezen. Maar je houdt dit misschien niet altijd vol, waardoor je gewicht weer kan toenemen. Hoe val je dan wel af? Door gezond te eten en je foute associaties in je onderbewustzijn te corrigeren. Hypnotherapie helpt je hierbij.

Wat is hypnotherapie?

Hypnotherapie pakt verkeerde denkpatronen in je onderbewustzijn aan. Tegelijkertijd zal de hypnotherapeut ervoor zorgen dat je motivatie om af te vallen toeneemt. Bovendien hoef je niet meer na te denken over wat je wel of niet mag eten, want er is geen voorgeschreven dieet. Door hypnosetherapie zal je spontaan kiezen voor gezond eten.

Hypnose is geen doel op zich

De hypnotherapeut hypnotiseert je niet voor de lol. Hypnose wordt immers gebruikt om je levenskwaliteit te verbeteren. Door je onder hypnose te brengen, kan de hypnotherapeut verschillende problemen tegelijkertijd aanpakken:

  • Geestelijke problemen
  • Lichamelijke problemen
  • Emotionele problemen

Afvallen met hypnose is dus een heel andere benadering dan de meer traditionele afvalmethodes, zoals (meer) sporten én diëten. Natuurlijk ligt een gezond voedingspatroon aan de basis van een gezond en slank lichaam, maar door hypnose wordt je onderbewustzijn hiervan overtuigd. Alleen dan kamp je niet met het jojo-effect en verlies je voorgoed gewicht.

Wat kan de hypnotherapeut mijn onderbewustzijn inprenten?

Wanneer je onder hypnose bent, kan de hypnotherapeut verschillende dingen doen om ervoor te zorgen dat je afvalt met een blijvend resultaat. Zo ontdekt hij wat er aan de basis van je snackgewoonte ligt. Door deze slechte gewoonte te ‘herstellen’, zal je stoppen met snacken.

Het kan natuurlijk gebeuren dat je wel gezond en gevarieerd eet, maar te weinig beweegt. Dit vraagt om een levensstijlverandering. Ook hierop kan de hypnotherapeut werken met je onderbewustzijn.

Tot slot biedt hypnose ook een oplossing als je meer dan 20 kilogram wil verliezen. Je zou dan denken dat je verplicht bent om een maagband te laten zetten, maar je hoeft deze ingreep helemaal niet te ondergaan. Onder hypnose kan een hypnotherapeut je onderbewustzijn ‘wijsmaken’ dat je een maagband hebt. Hierdoor zal je vanzelf minder eten.

Afslanken met blijvend resultaat

Hypnose zorgt ervoor dat je onderbewustzijn aangesproken wordt op foute associaties. Omdat de hypnotherapeut je onderbewuste denkpatronen corrigeert, begin je anders in het leven te staan. Zo zal je minder snacken en meer sporten. Op lange termijn slank je hierdoor af. Het resultaat is bijna altijd blijvend.

You may also like