Home Kids Babyschoenen voor elke fase

Babyschoenen voor elke fase

by Ei Love You
babyschoenen voor elke fase

De voetjes van je baby zijn in het begin erg kwetsbaar. Dit komt omdat deze voetjes bestaan uit kraakbeen. Later ontwikkelt dit kraakbeen zich in bot, en zijn de voetjes minder kwetsbaar. De juiste schoen voor je baby kopen is niet makkelijk. Het belangrijk om te weten wanneer je kind toe is aan een bepaalde soort schoen. Om dit te weten te komen wordt aangeraden om verder te lezen in dit artikel. Ieder kind ontwikkelt zich op zijn of haar tempo, dus daar moet je als ouder ook zeker rekening mee houden. Als je als ouder een bepaalde soort schoen te vroeg aanschaft, dan kan dit de ontwikkeling in de weg zitten.

Fase 1: Kruipen en ontdekken

Het ontdekken van de wereld en het kruipen gaat ongeveer beginnen vanaf 7 maanden. Per baby zal dit natuurlijk verschillen. In deze fase is het belangrijk dat je de baby de ruimte geeft om te kruipen, maar wel goed blijft op letten en ook je voorzorgsmaatregelen neemt. Zet bijvoorbeeld breekbare spullen op een hogere hoogte. Daarnaast is het ook fijn in deze fase om iets van ondersteuning voor de voetjes te hebben. In deze fase gaat je baby ook dingen uitproberen. Dus mogelijk even staan of ergens zichzelf optrekken. Voor deze fase zijn babyslofjes een mooie toevoeging. Deze slofjes zorgen voor bescherming en stevigheid, en zijn daarbij ook flexibel. Dit betekent ook dat je baby vrij kan blijven bewegen.

babyschoenen

Fase 2: Eerste stapjes zetten

Na 8 maanden beginnen de eerste baby’s al te lopen aan de hand. Vaak duurt dit ook wel langer, dus je kan rekening houden dat je baby loopt na 8 tot 15 maanden. Wanneer een kind zelfstandig begint te lopen verschilt enorm. Soms kan het zo zijn dat dit nog wel 3 maanden langer duurt. Ouders willen dit proces nog wel eens overdreven stimuleren. Dit wordt sterk afgeraden. Ieder kind ontwikkelt zich op eigen tempo. In deze periode is het goed om binnen te blijven als je baby gaat lopen. Hier kan je baby namelijk op blote voeten, babyslofjes of op antislipsokjes blijven lopen. Als je buitenhuis wilt gaan lopen dan zijn er ook eerste stapschoentjes te krijgen bij verschillende partijen. Deze schoentjes vallen ook in het assortiment babyschoenen van Shoesme. Deze schoentjes bieden net wat meer ondersteuning dan de slofjes en zijn toch zacht en comfortabel. Verder geven deze schoentjes ook extra grip en wat meer balans voor je baby. Ook kunnen deze schoentjes het proces naar goed lopen stimuleren. Deze schoentjes kunnen namelijk vertrouwen geven aan je baby.

Fase 3: Zelfstandig lopen

In deze fase zal je kind al zelfstandig stappen kunnen zetten, en komt harder lopen en zelfs rennen voor. Dit betekent ook dat je kind in deze fase meer ondersteuning en stevigheid nodig heeft. Naast de ondersteuning en stevigheid moeten de schoenen ook flexibel zijn. In deze fase is het ook erg leuk om speciale schoenen aan te schaffen voor jongens en voor meisjes. Populair tegenwoordig zijn ook de baby sneakertjes. Zo kan je dochter of zoon dezelfde schoenen dragen als jij als ouder. Voor jongens is het altijd leuk om wat stoere schoenen te kopen, meisjes vinden vaak glitters of een leuke print leuk.

Fase 4: buitenspelen

In deze fase ben je echt op zoek naar kinderschoenen, en geen babyschoenen meer. Je kind kan goed lopen en zal veel buitenspelen en rondrennen. In deze fase zijn veel verschillende schoenen te krijgen, zo kan je sneakers krijgen, lage schoenen, laarzen en sandalen krijgen. Natuurlijk wil je graag dat de schoenen goed passen bij de rest van de outfit, daarom wordt altijd aangeraden om standaard kleuren, zoals zwart, wit of bruin uit te kiezen. Tegenwoordig zijn witte schoenen erg populair, en worden deze vooral in de zomer veel gebruikt.

You may also like