Home Reizen 5 bestemmingen met bijzondere vakantiehuizen in het bos

5 bestemmingen met bijzondere vakantiehuizen in het bos

by Ei
Vakantiehuizen in bos

Als er een populaire omgeving is om vakantie te vieren, dan is dat wel het bos. Natuurlijk is een strandvakantie ook heerlijk, maar je komt nog meer tot rust met een verblijf in de natuur. De groene bossen, hoge bomen, steile paden en uitdagende routes zorgen ervoor dat je echt even helemaal kunt genieten van je welverdiende vakantie. Waar kun je het beste naartoe wanneer je in een bijzonder vakantiehuis in het bos wilt verblijven? Hier vind je 5 bestemmingen.

1: Belgische Ardennen

Een van de meest bekende en geliefde gebieden voor een vakantie in het bos is de Ardennen. Dit gebied staat bekend om het heuvelachtige landschap, de grote diversiteit aan natuur, de dichte bossen en groene valleien. De perfecte bestemming om te genieten van rust en vrijheid om je heen! Een huisje Ardennen huren? Je hebt tal van mogelijkheden om in dit prachtige Belgische gebied te gaan verblijven.

2: Zweden

Zweden is een van de landen waar je de meeste bossen kunt vinden. Het land staat zelfs in de top 20 van meest bosrijke landen ter wereld. Hier ben je dus op het juiste adres wanneer je graag in het bos wilt verblijven. Ontdek unieke parken zoals Nationaal Park Sarek, Nationaal Park Söderåsen of een van de andere grote parken waar je de Zweedse natuur op haar mooist kunt bewonderen.

3: Zwarte Woud, Duitsland

Natuurlijk is het Zwarte Woud in Duitsland een van de perfecte bestemmingen wanneer je een huisje in het bos wilt huren. Dit gebied kent een grote veelzijdigheid aan natuur: van bossen en watervallen tot heuvels en bijzondere paden die dwars door het landschap gaan. De wandelingen en fietstochten vanuit je vakantiewoning brengen je langs kastelen, bizarre uitzichtpunten en onvergetelijke ervaringen!

4: Finland

Het Finse natuurgebied biedt rust, ruimte en heel veel groen. In dit land vind je 35 nationale parken en 19 natuurreservaten en dit betekent dat je heel veel mogelijkheden hebt om een vakantiehuis in het bos te boeken. Dat je een bijzonder verblijf gaat ervaren staat vast: het land bestaat voor 74% uit bossen en biedt daardoor een onvergetelijke ervaring voor een verblijf in een huisje in het bos.

5: De Veluwe, Nederland

Waarom ver reizen als je ook in eigen land kunt genieten van de schoonheid van de natuur? In Nederland kun je volop genieten van de prachtige Veluwe, een van de mooiste natuurgebieden in ons land. Behalve bossen vind je hier ook heides en unieke zandvlaktes.

 

You may also like