Benodigdheden
6 eieren
½ liter melk
2 g zout
375 g bloem
1 el. olie
½ liter blik fruitcocktail
Scheutje vruchtenlikeur
Poedersuiker
Bereiding eierpannenkoeken
Maak een luchtig beslag van de eieren, de melk, het zout en de bloem. Verwarm de olie in een pannenkoekenpan van 25 cm doorsnede. Giet er zoveel beslag in dat de bodem net is bedekt. Bak de bovenkant droog en de onderkant lichtbruin. Keer de pannenkoek en bak ook de andere zijde goudbruin. Verwarm het fruit met een beetje vocht en de likeur in een pan. Vul hiermee een pannenkoek, rol deze op en bestuif met poedersuiker.
Ei love You tip
Maak een eierpannenkoekentaart door meerdere pannenkoeken te bakken. Houd ze warm door een bord op een pan met kokend water. Bedek iedere pannenkoek met stroop of custardpudding met gembersnippers of jam alvorens er een volgende pannenkoek op te leggen. Bestuif het geheel met poedersuiker.