Home Wonen De juiste schilder vinden

De juiste schilder vinden

by Ei Love You
de juiste schilder vinden

Sommige mensen vinden het heel leuk om zelf te schilderen, anderen houden er helemaal niet van en besteden het liever uit. Daarnaast kan het natuurlijk ook zo zijn dat je het wel leuk vindt, maar er geen tijd voor hebt. In beide gevallen moet je op zoek gaan naar een schilder die voor jou de klus gaat klaren. Maar waar let je op bij het vinden van de juiste schilder?

Vraag aan vrienden en bekenden

Bij diensten zoals schilderen is het altijd het fijnste als je een schilder kunt vinden die wordt aanbevolen door iemand die je vertrouwt. Ga daarom het eerst ten rade binnen je vrienden en familie wie er onlangs iets heeft laten schilderen of verven in zijn of haar huis. Waren zij tevreden met hun schilder? Raden zij hem aan? Misschien kun je wel even langsgaan om zelf naar het resultaat te kijken. Het fijnste zou zijn als je op deze manier een betrouwbare schilder weet te vinden.

Ga online op jacht en lees reviews

Kun je via via geen schilder vinden? Dan ben je meestal overgeleverd aan het internet. Maar waar begin je met zoeken? Grofweg zijn er twee opties; je zoekt in Google op ‘Schilder + plaatsnaam’ en gaat dan de resultaten bekijken of je gaat je naar een specifiek platform zoals Werkspot. De laatste optie heeft als voordeel dat je er ook zelf klussen kunt plaatsen waar professionals op kunnen reageren. Welke aanpak je ook kiest, lees altijd zoveel mogelijk reviews! Hoe meer reviews een bedrijf heeft, hoe beter. Natuurlijk wil je het liefst zoveel mogelijk goede reviews lezen, maar controleer ook of de reviews voor jouw gevoel wel echt zijn. Één slechte review binnen een groep goede reviews is ook geen ramp, kijk in dat geval waar het over ging en of de schilder het probleem uiteindelijk heeft opgelost.

Vraag meerdere offertes op

Het beste is om met meerdere schilders contact op te nemen voor een afspraak. Laat ze altijd langskomen zodat ze de situatie ter plaatse kunnen bekijken. Drie tot vier afspraken maken voor een bezichtiging en het aanvragen van een vrijblijvende offerte is vrij gangbaar en geeft je uiteindelijk ook een goed beeld van de prijs en duur van de werkzaamheden. Kies daarbij niet direct voor de goedkoopste, kijk ook naar wat ze bieden qua materiaal gebruik, starttermijn, duur en luister ook naar je gevoel!

Bespreek met de materialen die gebruikt wordt

Materialen zijn dus ook heel belangrijk. Vraag hier naar tijdens de afspraak en laat het ook specificeren op de offerte. Er kan namelijk veel kwaliteits- en prijsverschil zijn op het gebied van verf! Zeker voor het houtwerk buiten een kwaliteit belangrijk, deze is er namelijk niet alleen voor het oog, maar ook om het hout te beschermen. Een goede verf is duurzaam en heeft een hoge beschermingsfactor, bekijk hier een voorbeeld van een kwalitatief goede verf voor buiten lakwerk.

You may also like