Home Kids Disneyland Parijs, ontbijten met Mickey

Disneyland Parijs, ontbijten met Mickey

by Ei Love You
disneyland parijs ontbijten met mickey

Je kan niet thuis komen van een Disneyland tripje zonder foto’s van jezelf met Mickey en zijn vrienden. Het ontmoeten van een Disney figuur is, vooral voor kinderen, een must! Het feit dat de Enige Echte Mickey Mouse vlak naast je staat maakt een bezoek aan Disneyland extra magisch en onvergetelijk.

Joya twijfelde eerst een beetje. Ze is bijna zeven. “Mama, zit daar een echt mens in?” “Hoe bedoel je?” “Is dat iemand verkleed als Mickey Mouse?” “Nee schat, doe niet zo raar! Dat IS Mickey Mouse!” En nu is ze overtuigd.

Je kan Mickey en zijn vrienden op verschillende manieren ontmoeten. Zo is er de mogelijkheid om ze in het park tegen te komen maar dan kun je er zeker van zijn dat je lange tijd op je beurt moet wachten. Je bent namelijk echt niet de enige die even een knuffelmomentje met zijn of haar favoriete Disney figuur wil! Maar je kan ook een tafeltje reserveren bij èèn van de restaurants waarbij een ontmoeting met diverse Disney figuren is inbegrepen. Wij besloten om beide te doen!

CAFE MICKEY!

In Disney Village (de winkelstraat tussen de parken en de hotels) kun je Café Mickey vinden, een groot restaurant waar je lekker kan eten terwijl verschillende Disney figuren bij de tafeltjes langs gaan. Je hoeft dus niet uren buiten in de kou in de rij te staan maar je kan gezellig knus warm binnen zitten, met een bord vol lekkers voor je op tafel, terwijl Mickey en zijn vrienden bij jou langs komen!

Voordelen van eten bij Café Mickey:

Je hoeft niet lang te wachten op een momentje met Mickey, hij komt vanzelf bij je tafeltje langs en dan heb je een minuutje of drie/vier om te knuffelen en foto’s te maken. Daarna gaat het personage door naar het volgende tafeltje. Er zijn altijd medewerkers in de buurt die in de gaten houden dat elk tafeltje een bezoekje krijgt en diegene stuurt ook zonder pardon kinderen (en volwassenen) weg die zomaar om het Disney figuur gaan rondhangen. Iedereen krijgt namelijk een beurt. Ik vond dit heel erg fijn, relaxed!

Het is een lopend buffet met vrij veel keuze, zowel warm als koud eten! Je kan er vele soorten cornflakes krijgen en verschillende smaakjes yoghurt maar ook warme worstjes, bacon en roerei. Heerlijk! We zijn twee keer gaan opscheppen, het smaakte erg goed!

(Eventuele) Nadelen van eten bij Café Mickey:

Sommige kinderen vinden het toch wel heel eng , zo’n enorme Goofy vlak voor hun neus, en kunnen het op een brullen zetten. Hou dus rekening met lawaai om je heen, hoewel dat erg mee viel toen wij er ons ontbijtje hadden,

Reserveren is een must. De kans is vrijwel honderd procent dat er geen tafeltje vrij is, wanneer je besluit om zo even langs te gaan. Je kan een reservering maken bij de conciërge van het hotel of persoonlijk langs gaan en een dag plus tijdstip bespreken. Meestal moet dit zo’n twee dagen van tevoren gebeuren maar dan weet je  tenminste zeker dat je een plekje hebt!

Je weet nooit wie er, behalve Mickey, een verschijning zullen maken. Zelfs het personeel weet dat niet, je hoeft ze dat dus niet te vragen. Het is een echte verrassing. Wij hadden het geluk dat we, naast Mickey, de leukerds Goofy, Knabbel en Babbel op visite kregen. We hadden ook graag Pluto ontmoet maar dat komt vast nog wel een keer! Toen we later die dag langs liepen zagen we er personages van Winnie de Pooh rondlopen, zoals Tijgetje en Konijn. Wij zijn niet echt fan van Pooh dus waren blij dat wij andere personages hadden ontmoet.

Betalen doe je vooraf, circa 18 euro per persoon voor het ontbijt. Sommigen zouden dat duur vinden, begrijpelijk, want daarna mag je hopen dat je kind goed gaat eten. Ik had gereserveerd om half tien ’s ochtends en dus twee hongerige kinderen! Joya at twee borden leeg, van worstjes en roerei tot croissantjes en yoghurt! Jay at vooral heel veel broodjes. Ik betaalde dus met liefde dit bedrag aangezien we lekker warm binnen zaten, vier ontmoetingen hadden met Disney figuren en heel veel hadden gegeten!

Een ontmoeting in het park!

Als gast van een Disney hotel heb je recht op Magische Uren. Dat is de periode van 08:00 t/m 10:00 ’s ochtends, waarop je het park al binnen mag in tegenstelling tot “gewone” bezoekers, die niet in een Disney hotel verblijven; deze mogen pas om tien uur door de poorten van Disneyland naar binnen! Tijdens die magische uren zijn er al Disney personages te vinden in het park en dit is dus je kans om èèn van je favorieten te ontmoeten zonder urenlang te hoeven wachten! Zodoende konden wij Jaydens grote favoriet Donald Duck al binnen een kwartier omhelzen! En een grouphug met Mickey èn Minnie Mouse was al binnen een half uur een feit! De rijen werden daarna snel langer en langer!

Ik ben heel blij dat we dit hebben gedaan want de Disney figuren maken er een klein showtje van, je voelt je echt speciaal! Je hebt ongeveer een kleine vijf minuten de tijd en dat is het helemaal waard! Donald was echt zoals je Donald zou verwachten, met grapjes! En Minnie is echt een dametje!

You may also like