Home Kids Dit moet er allemaal op je baby uitzetlijst staan

Dit moet er allemaal op je baby uitzetlijst staan

by Ei Love You
dit moet er allemaal op baby uitzetlijst staan

Gefeliciteerd! Je wordt binnenkort mama of papa. Maar ben je ook klaar voor de baby? Bereid de komst van je kindje goed voor, want een baby heeft heel wat nodig. Dit doe je door aan je baby uitzetlijst te werken. Schaf de spullen zo vroeg mogelijk aan, want hoogzwanger shoppen is niet ideaal. Het is aangeraden om de meest essentiële zaken op je baby uitzetlijst al een maand voor de uitgerekende datum in huis te hebben. Waarom? Je weet natuurlijk nooit wanneer de bevalling begint. In dit artikel vertellen we je wat er op de baby uitzetlijst moet.

Babykleding

Je wil natuurlijk niet hebben dat je baby de hele dag enkel een luier draagt. Vergeet daarom niet om babykleding tijdig aan te kopen. Dank aan rompertjes, bovenkleding en broekjes, maar ook aan sokjes, een jasje en mutsjes. Deze kan je eventueel in een kledingkast voor de baby doen.

Luiers moeten verschoond worden

Je zal de luiers regelmatig moeten verschonen. Hiervoor heb je heel wat spullen nodig. Denk aan (wasbare) luiers, billendoekjes en luierzalf. Een aankleedkussen en een commode zijn ook altijd handig. Vergeet niet een goede luieremmer te kopen!

Verzorgingsproducten voor je baby

Je baby zal vitamine D en K nodig hebben. Haal voor de zekerheid ook een digitale thermometer in huis waarmee je de temperatuur van je kindje regelmatig kunt meten. Een babyborsteltje of -kammetje en een nagelvijltje mag je niet vergeten. Zorg dat je zonnebrand voor baby’s hebt als je met je kindje buiten gaat wandelen. Een fopspeen mag je natuurlijk niet vergeten.

Alles voor in bed

Zorg voor een wiegje of ledikant. Steek hier een matras in die je met een molton en hoeslaken bekleed. Leg hier een bovenlaken en een dekentje van katoen of wol (afhankelijk van het seizoen) op. Een slaapzak kan ook nuttig zijn. Vergeet geen nachtlampje. Wil je ook reizen, dan is een reiswiegje of campingbedje ook een interessante aankoop.

Voeding voor je baby

Als je borstvoeding geeft dan zijn voedingsbh’s en zoogcompressen onontbeerlijk. Ook kan je een borstkolf gebruiken. Wist je dat je ook moedermelk in bewaarzakjes kunt steken, zo hoef je niet heel de dag je baby aan de borst aan te leggen.

Als je flesvoeding geeft, heb je uiteraard flesvoeding nodig, maar ook flessen en spenen waarmee je de voeding toedient. Vergeet de flessenwarmer niet. Met een flessenborstel maak je de flessen weer schoon. Een doseerbakje of melkpoedertoren helpen je om de flessenvoeding te doseren.

Vergeet dit niet

Dit lijstje lijkt zo logisch, maar veel ouders vergeten het nog aan te kopen:

  • Babyfoon
  • Box
  • Boxkleed
  • Wipstoeltje
  • Speelgoed
  • Autostoel
  • Kinderwagen
  • Luiertas
  • Verschoonmatje
  • Draagzak

Veel plezier met je baby!

You may also like