Home Wonen Feitjes over LED lampen

Feitjes over LED lampen

by Ei
Feitjes over led lampen

Ledverlichting komt steeds meer voor, ook op plekken waar je het niet direct zou verwachten. We kunnen er dan ook niet meer om heen, de toekomst van verlichting zit bij LED. De mogelijkheden met ledverlichting zijn dan ook eindeloos. Wij geven je enkele leuke feitjes over LED die je zeker moet weten!

Gaan gelijk aan

Als je een LED lamp aan zet dan is er geen vertraging. Dit kan enorm handig zijn bij een bewegingssensor bij de voordeur of in de tuin. Wanneer je langs de sensor heenloopt is er direct licht en hoef je dus niet bang te zijn voor rondslingerde objecten.

Ze houden insecten weg

De UV-straling in gloeilampen is enorm aantrekkelijk voor insecten. Een groot voordeel van ledverlichting is dat het vrijwel geen UV-straling afgeeft, een hele fijne eigenschap. Het is zelfs zo dat ledverlichting kleine mugjes en vliegjes afweert. Het is dus niet verkeerd om een LED lamp in de tuin of de keuken te zetten. Zo kan je gemakkelijk fruitvliegjes weghouden bij je fruitschaal. Daarnaast zal het gebrek aan UV-straling er ook nog eens voor zorgen dat je fruit minder snel rijpt.

Wordt niet warm

Bij een gloeilamp wordt de meeste energie omgezet in warmte, maar dit is niet het geval bij LED verlichting. Bij LED wordt de meeste energie omgezet in licht. Dit maakt ledverlichting enorm veelzijdig. Je hoeft bijvoorbeeld bij het plaatsen niet op te letten of je de ledverlichting niet te dichtbij ontvlambare materialen hebt geplaatst. Ook in de buurt van planten hoef je niet bang te zijn. Ideaal dus voor bij de kerstboom!

Gaat jaren mee

Een gemiddelde LED lamp gaat wel zo’n 50.000 uur mee. Dit houdt dus in dat je een LED lamp elke dag zeven uur lang kan aanzetten en dat je deze dan pas na 20 jaar hoeft te vervangen. Een gemiddelde gloeilamp gaat maar zo’n 750 tot 2000 uur mee. LED is vaak wel iets duurder, maar dankzij de lange levensduur ben je toch een stuk voordeliger uit.

Onbreekbaar

Een LED lamp gaat niet snel kapot. Hierdoor worden ze dan ook vaak ingezet op plekken waar je moet kunnen uitgaan van betrouwbare en goede verlichting. Voorbeelden hiervan zijn straatverlichting en verkeerslichten. Ook hoef je niet bang te zijn voor gevaarlijke scherven, wat bij het kapot vallen van een gloeilamp wel het geval is.

Met deze feitjes is de keuze voor ledverlichting snel gemaakt!

You may also like