Home Lifestyle Feng Shui in de slaapkamer

Feng Shui in de slaapkamer

by Ei Love You
feng shui slaapkamer

Laat de wind uit het verre Oosten je slaapkamer binnen wervelen… Maak je slaapkamer feng shui proof!

Feng Shui, letterlijk wind en water, is een eeuwenoude Chinese wijsheid die je steeds vaker ook in Nederlandse woningen ziet toegepast. Binnen de leer staan natuurkrachten, evenwicht, balans (yin en yang) en energiestromen centraal.

Bij Feng Shui gaat het vooral over gevoel. Door eenvoudige, logische aanpassingen kan je woning veel prettiger aanvoelen. Caroline Hoekx, Feng Shui consultant en interieurspecialist, geeft hieronder tips voor een rustgevende slaapkamer.

Feng Shui kleuren

Het is ten eerste verstandig om in de slaapkamer rustige kleuren te gebruiken. Brandweerrood en feloranje zijn prima voor accessoires, maar maken een hele muur onrustig. Ook een blauwe of paarse wand is not done in Feng Shui.

Een lichtblauw plafond kan wel, die is net als de hemel buiten. Zachtgeel, zachtrood/terra, beige en lichtgroen zijn rustgevende kleuren voor wanden en vloeren.

Het bed volgens Feng Shui

Zet het bed, het belangrijkste meubel in de slaapkamer, niet bij een raam, niet onder de lamp, niet in één lijn met een deur, of met zicht op een toilet. Wanneer er nachtkastjes naast je bed staan, zorg er dan voor dat ze niet met puntige hoeken naar het bed wijzen.

Verder is het voor het evenwicht in je relatie belangrijk dat het bed aan beide kanten zo ruim mogelijk toegankelijk is.

Natuur en liefde

Mooie, rustige afbeeldingen van bijvoorbeeld de natuur en de liefde helpen deze meest persoonlijke ruimte vrij van spanningen te houden.

Let ook op de voorwerpen die je hier zet: wat betekenen ze en van wie heb je ze gekregen? Wil je die energie wel in je slaapkamer?

Spiegels in de Feng Shui slaapkamer

Spiegels kunnen de slaapkamer ruimer laten lijken. Gebruik ze echter niet te veel en plaats ze zo dat je jezelf niet kunt zien vanuit het bed. Dat zorgt voor onrust tijdens het slapen.

Fris

Als laatste, maar zeker niet onbelangrijk: zorg voor een opgeruimd slaapvertrek en frisse lucht. In een slaapkamer zonder rommel slaap je rustiger en word je lekkerder wakker. En een goed begin van de dag is het halve werk!

You may also like