Home Wonen Ga je verhuizen? Dit zijn 5 dingen die je gedaan moet hebben voor je intrekt

Ga je verhuizen? Dit zijn 5 dingen die je gedaan moet hebben voor je intrekt

by Ei
Ga je verhuizen? Dit zijn 5 dingen die je gedaan moet hebben voor je intrekt

Verhuizen kan je veel stress bezorgen. Maar er is hoop! Want met de goede voorbereiding kun je er alsnog voor zorgen dat de verhuizing naar je nieuwe woning zo soepel mogelijk verloopt. Er zijn een paar belangrijke dingen die je niet over het hoofd mag zien, zoals het regelen van je woonverzekering. We zetten 5 tips voor je op een rij.

1. Verzekeringen aanpassen of afsluiten

Je wil natuurlijk dat je woning en je spullen goed verzekerd zijn. Regel daarom op tijd een passende woonverzekering. Het is handig (en vaak ook goedkoper) om zowel je opstal- als je inboedelverzekering af te sluiten bij dezelfde verzekeringsmaatschappij. Heb je al een woonverzekering en wil je niet overstappen? Geef je nieuwe adres dan door aan de verzekeraar.

Hetzelfde geldt voor andere verzekeringen, zoals je aansprakelijkheidsverzekering en je autoverzekering. Het kan namelijk zijn dat je dekking en premie moeten worden aangepast. Omdat je in een duurder huis gaat wonen, bijvoorbeeld. Als dit het geval is, dan loont het om online verzekeringen te vergelijken. Misschien ben je bij een andere verzekeraar wel beter uit.

2. Je nieuwe adres doorgeven

Geef je nieuwe adres ook door aan belangrijke instanties, zoals je water- en energieleverancier en de gemeente waar je gaat wonen. Zorg dat je je adres op tijd wijzigt bij de gemeente. Dit kan nog uiterlijk 5 dagen nadat je verhuisd bent. Als je dit vergeet te doen of te laat doorgeeft riskeer je een boete van maximaal 325 euro.

3. De beveiliging nalopen

Hoe goed is je nieuwe huis beveiligd? Loop voor je verhuizing al het hang- en sluitwerk goed na. Zo heb je nog tijd om de beveiliging te upgraden, als dat nodig is. Zorg dat alle sloten in huis een keurmerk hebben. En voorzie de voordeur van een anti-inbraakstrip en brievenbusbeveiliging. Daarmee verklein je de kans op een inbraak. Wil je zeker weten dat niemand je huis binnen kan dringen met een reservesleutel? Laat alle sloten dan vervangen.

4. Onderhoudsklusjes regelen

Het laatste wat je wil is dealen met een lekkage, brand of – erger – een koolmonoxidevergiftiging in je nieuwe huis. Zorg daarom dat je de nodige onderhoudsklusjes regelt voordat je intrekt. Laat de cv-installatie vakkundig controleren en de dakgoot schoonmaken. Heb je een open haard of houtkachel? Schakel dan een schoorsteenveger in voor een vakkundige inspectie en veegbeurt. Check ook of er voldoende rookmelders en CO-melders in huis hangen. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan je altijd een nieuwe rookmelder kopen.

5. Verhuizing vieren

Vergeet niet om deze mijlpaal te vieren! Maak voordat je gaat verhuizen een speciaal pretpakket om op je nieuwe plekje te proosten. Het hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Vul het pakket bijvoorbeeld met een fles bubbels, mooie glazen en fris beddengoed voor de eerste nacht. Zo wordt verhuizen toch nog een beetje een feestje.

You may also like