Home Gezondheid Gezonde voeding, gezonde mond

Gezonde voeding, gezonde mond

by Ei Love You
gezonde voeding gezonde mond

Heb je wel eens last van mondproblemen zoals tandenknarsen of een slechte adem? Dan zijn er tal van middelen te koop waarmee je dit kunt oplossen. Tandenknarsen doen veel mensen vooral ’s nachts en daartegen kun je een gebitje dragen dat het knarsen en het afslijten van de tanden tegengaat.

Gebruik natuurlijk mondwater

Veel mensen gebruiken na het tandenpoetsen mondwater om mee te spoelen. Dit geeft je mond een fris gevoel en het is prettig om te gebruiken. Zeker als je wel eens last hebt van een vieze adem dan is dat een prima oplossing. Kies altijd voor natuurlijk mondwater zodat je dit vaak en veilig gebruiken kunt en geen kans hebt op vervelende bijwerkingen.

Kies voor producten waaraan zo min mogelijk hulpstoffen zijn toegevoegd

Naast je mond goed schoonhouden met verzorgingsproducten op natuurlijke basis kun je een gezonde mond ook zo houden door gezonde voeding te gebruiken. Aan veel voedingsmiddelen zijn hulpstoffen zoals kleurstoffen toegevoegd, maar dat is vaak enkel voor het oog. Deze stoffen kunnen echter wel een aanslag op je tanden en tong achterlaten en zijn dus niet gunstig en evenmin gezond.

Kies voor biologisch en gezond voedsel

Kies daarom voor eten en drinken dat zo biologisch mogelijk is en waaraan niets extra’s is toegevoegd. Deze hulpstoffen zijn niet nodig maar ze zitten er in zodat iets mooier kijkt of langer houdbaar blijft. Je kunt prima zonder en met gezonde voeding krijgt je hele lichaam een betere conditie en heeft je mond er zeker baat bij.

Vermijd een teveel aan suikers

Aan veel voedingsmiddelen zijn extra suikers toegevoegd. Soms heel zichtbaar voor jou als consument maar vaak ook niet. Kijk daarom altijd naar de ingrediënten als je iets koopt. Zitten er veel toegevoegde suikers in, kies dan een minder zoet alternatief of maak het zelf. Met name in kant-en-klare gerechten, snoep en koek zit veel suikers. Deze zetten zich af op je tong waardoor bacteriën er heel graag blijven zitten en ze tasten tevens het glazuur van je tanden aan.

Minder zoet is een stuk gezonder

Kies daarom voor minder zoet want zo blijft je mond een heel stuk gezonder. Goed reinigen van de mond en regelmatig naar de tandarts gaan om je gebit netjes te onderhouden blijft belangrijk, maar voeding speelt een grotere rol dan veel mensen denken. Bovendien kan een teveel aan suiker veel energie opleveren en zelfs stress, waardoor tandenknarsen weer bevorderd kan worden.

You may also like