Home In de keuken Griekse recepten: keftedakia met tzatziki

Griekse recepten: keftedakia met tzatziki

by Ei
Griekse recepten: keftedakia met tzatziki

De Griekse keuken is een bekende mediterrane keuken met een oude en rijke cultuur. Heb je wel eens in een Grieks restaurant gegeten? De gerechten die daar worden gemaakt door de koks zien er prachtig uit, smaken heerlijk en zijn helemaal niet zo moeilijk te maken als je zelf denkt. In dit artikel geven we je een paar makkelijke Griekse recepten die je in je eigen keuken kunt maken en kunt voorschotelen aan je vrienden, familie of je geliefde.

Keftedakia zijn Griekse gehaktballetjes die heerlijk smaken met de friszure tzatziki saus. Voor de gehaktballetjes heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • Één kilo gehakt (het liefst half om half, dit is wat zachter)
  • Twee gesnipperde uien
  • Twee eieren
  • Olijfolie (100 ml)
  • Kopje paneermeel
  • Twee eetlepels peterselie
  • Twee theelepels zout
  • Half theelepeltje peper
  • Theelepel munt
  • Olijfolie om in te bakken

Vervolgens is het heel makkelijk. Voeg alle ingrediënten samen in één kom, meng dit goed door elkaar en draai er vervolgens kleine gehaktballetjes van. Braad ze gaar in de olijfolie terwijl je begint aan de saus.

Voor de tzatziki heb je het volgende nodig:

  • Twee komkommers
  • Vier teentjes knoflook
  • Liter Griekse Yoghurt
  • Drie eetlepels olijfolie
  • Half theelepeltje zout

Rasp de komkommer in een vergiet zodat het vocht weg kan lopen. Als je dit een paar minuten hebt laten staan kan je het mengen met de yoghurt. Vervolgens doe je de knoflook door een knoflookpers en mengt dit ook met de yoghurt. Als laatste voeg je het zout en de olijfolie toe. Meng dit allemaal goed door en voeg eventueel op smaak nog wat zout of knoflook toe.

Serveer je zelfgemaakte Griekse maaltijd met wat rijst, olijven en een salade. Zo heb je op een makkelijke en snelle manier een heerlijke Griekse maaltijd voor jezelf of je vrienden.

You may also like