Home Wonen Hangende bloempotten zijn hip

Hangende bloempotten zijn hip

by Ei Love You
Hangende bloempot hip

Heb jij recent ‘bloempot hangend’ gegoogeld? Dan ben je lang niet meer de enige, want hangende bloempotten zijn terug van weggeweest. Deze bloempotten zijn zowel populair voor binnenhuisgebruik als buitenhuisgebruik. Heel wat interieurstylisten denken dat dit de nieuwe trend is.

Doe lekker retro met macramé

De hangende bloempot, die iedereen zich nog wel herinnert, is die bij oma in de geknoopte hanger van macramé. Dit is een mooie en makkelijke manier om een bloempot op te hangen. Je vindt deze macraméhangers in allerlei kleuren. Bovendien kan je ze ook zelf maken. Het grote voordeel van deze hanger, is dat je deze voor bijna elke bloempot kunt gebruiken.

Hangende bloempotten in één geheel

Als een geknoopte hanger van macramé niet je ding is, dan zijn er gelukkig nog heel wat andere mogelijkheden waaruit je kunt kiezen. Zo vind je diverse hangende bloempotten die één geheel vormen. Ze hangen dan niet in een losse hanger, maar de pot en het hangsysteem zijn één en ondeelbaar. Heel vaak vind je bij de plaatselijke bloemenwinkel wel hangplanten in eenvoudige plastic hangpotten. Maar … tegenwoordig zijn er ook haal wat mooie hangpotten te vinden. Je kan deze ophangen aan het plafond of tegen de muur. Je vindt ze in allerlei soorten kleuren en vormen. Kortom, voor iedereen is er wat wils.

Hangende bloempotten zijn niet alleen voor ‘hangplanten’

Bijna alle planten kan je zetten in een hangende pot. Voor hangplanten zijn ze natuurlijk vereist, maar je kan ook een eyecatcher in je interieur creëren door een cactus op te hangen. Maar … zoals altijd moet je rekening houden met twee dingen:

  • Standplaats: dit is niet alleen belangrijk voor de hoeveelheid licht, maar je moet ook rekeninghouden met tocht. Veel planten zijn niet dol op (koude) luchtverplaatsing.
  • Watergift: er zijn planten die veel water nodig hebben en er zijn planten die je gerust enkele weken kunt vergeten.

Hangende bloempotten zijn weer trendy

Ja! Je vindt dit type van bloempot in veel winkels terug. Ook in een modern interieur passen ze. Designers hebben immers ontdekt dat steeds meer mensen graag meer groen in hun woning willen. Een hangende plant heeft voordelen, want deze neemt minder ruimte in en valt op. Net daarom hebben productontwikkelaars hangende bloempotten ontworpen voor bijna elke interieurstijl. Of je nu van modern houdt of industrieel, van klassiek of bohemian, je vindt altijd wel een hangende bloempot die bij je past.

You may also like