Home Kids Hoe maak je je kinderpartijtje tot een succes?

Hoe maak je je kinderpartijtje tot een succes?

by Ei
Kinderpartijtje succes maken

Kinderfeestjes zijn nooit makkelijk.Tenzij je alles uit handen geeft en ergens naar toe gaat. Maar wat als je daar nou niet het geld voor hebt? Of het zelf een keer zou willen organiseren? Hoe maak ik er dan een groot succes van? Daarom heb ik hier een aantal leuke tips hoe je dit aan kan pakken.

Zodat:
– Je op een goedkope manier een kinderfeestje kan houden.
– Alle kinderen het naar hun zin hebben.
– Alle kinderen met leuke verhalen naar huis gaan.
– Er na weken nog over gesproken wordt door de kinderen, hoe gaaf het wel niet was.

Hoe pak je het aan:

Stap 1 – Waar houd uw kind en haar vrienden van?

1. Houden ze van knutselen?
2. Zijn ze vaak actief bezig, en houden van spelletjes?
3. Delen ze samen een onderwerp waar ze veel interesse in tonen? Bijvoorbeeld liefde voor paarden. Doe hier dan wat mee!

Stap 2 – Het bedenken van activiteiten.

Als de kinderen van knutselen houden kan je afhankelijk van de leeftijd verschillende dingen doen. Houd hierbij rekening met de vraag wat voor onderwerp ze gezamenlijk leuk vinden. Een kinderfeestje met een onderwerp is een uitdaging voor de kinderen zelf. Ze interesseren zich erin, dus zullen actiever meedoen aan de activiteiten die je bedenkt. Voorbeelden van leuke knutselwerkjes die weinig geld kosten en leuk zijn om uit te voeren zijn: een fotolijstje versieren (bij de action verkopen ze goedkope fotolijstjes!). Je kan stikkers gebruiken, plakken met papier of tekenen met een stift. Dezelfde benodigdheden kan je ook gebruiken om een spiegel te versieren. Tijdens het kinderfeestje krijgen de kinderen ook altijd wat lekkers, laat ze daarom bijvoorbeeld een ketting reigen van ships.

Als je juist kinderen hebt die sportief zijn en graag even lekker willen rennen en bewegen kunnen de volgende tips goed van pas komen. Bijvoorbeeld een estafette die je buiten uitvoerd of kaartjes verstoppen in je tuin of op een grasveld met daarop een nummer van 1 tot en met 3. Ieder kind krijgt een plastic zakje en moet zoveel mogelijk punten zien te vinden door kaartjes te verzamelen. En zo zijn er nog vele andere mogelijkheden. Kijk maar eens verder op internet.

Tip!
Wat ik altijd gebruik is een afwisseling van de twee hierboven beschreven punten. Kinderen zijn meestal best druk aan het begin van een partijtje. Laat ze dus even lekker rennen, dan kunnen ze alvast wat spanning kwijtraken. Waardoor het voor jou daarna makkelijker is ze aan iets creatiefs neer te zetten.

Stap 3 – Koop de benodigdheden.

Maak voor jezelf een lijst met wat je graag op het partijtje wil doen. En daarbij de spullen die je nog moet kopen.

Stap 4 – Het partijtje!

Zet vooraf alles al klaar. Dit maakt het vele male makkelijker. En geniet van het moment.

You may also like