Home Wonen Hoe vaak loop je per dag een trap op en af?

Hoe vaak loop je per dag een trap op en af?

by Ei Love You
hoe vaak loop je trap op en af

Heb jij enig idee hoe vaak je op een dag een trap op of af loopt? Je zou het eigenlijk eens bij moeten houden. De kans is groot dat je ervan schrikt, want het aantal trappen of trappetjes dat we op een gemiddelde dag tegenkomen is behoorlijk groot. Dat is op zich niet erg, traplopen is een prima manier van bewegen, maar wel als het niet meer zo soepel gaat. Dan wordt zo’n trap, al is hij maar een paar treden, opeens een obstakel. En dan merk je pas, ook zonder het te tellen, hoe vaak je op een dag eigenlijk te maken krijgt met een trap.

We klimmen wat af

Vrijwel iedereen komt in zijn of haar leven dagelijks wel een trap of trappetje tegen. Vaak zelfs wel meerdere. Een heel groot deel daarvan bevindt zich in of om ons eigen huis. Woon je in een huis met meerdere verdiepingen, dan is de kans groot dat je de trappen die je nodig hebt om van de ene naar de andere verdieping te komen iedere dag regelmatig gebruikt. Maar ook als je in een maisonnette, een portiekwoning of een flat woont is de kans groot dat je regelmatig een trap op of al zal moeten, zelfs als je woning zelf gelijkvloers is.

Tel daar vervolgens nog eens de trappetjes bij op die je onderweg tegenkomt, bijvoorbeeld op het station, bij een winkelcentrum, bij je werk of op andere plekken waar je regelmatig komt, en het aantal trappen dat je dagelijks tegenkomt loopt al snel op.

Mag het iets minder?

Zoals gezegd: het is helemaal niet zo erg dat we regelmatig een trap op of af moeten, dat is juist prima voor de conditie. Maar gaat traplopen niet meer zo gemakkelijk, dan kunnen al die trappen toch een flinke hindernis gaan vormen. Zeker als ze zich in je eigen huis bevinden kun je ze ook lastig vermijden, wat het extra vervelend maakt.

Heb je in dat geval al eens aan een traplift gedacht? Deze oplossing is echt niet alleen maar bestemd voor mensen die écht geen trap meer kunnen lopen. Juist ook wanneer het wat lastiger gaat, de ene dag wat beter dan de andere, is het een uitkomst. Je loopt de trap op wanneer je dat wil of kan, en neemt de lift op wanneer dat beter is. Benieuwd geworden naar de mogelijkheden? Kijk dan eens hier: https://handicare-trapliften.nl/. Op de hoeveelheid trappen die je gedurende de rest van de dag tegenkomt heb je niet altijd evenveel invloed, maar in je eigen huis kun je er op deze manier voor kiezen om ze nooit meer te hoeven beklimmen als je dat niet wilt of wanneer dat niet gaat.

You may also like