Home In de keuken Home made: crème fraîche (ook lactose vrij)

Home made: crème fraîche (ook lactose vrij)

by Ei Love You
home made creme fraiche

In de serie homemade, vandaag crème fraîche. En wat blijkt: een heel simpel recept om te maken en heel smaakvol. En wat helemaal leuk is: heb je een allergie voor bijvoorbeeld lactose, dan kun je eenvoudig je eigen lactose vrije crème fraîche maken!

Die is niet eenvoudig aan te komen en het recept is zo simpel dat je het zeker niet meer hoeft te laten.

Omdat…

  • je de potjes met het yoghurt room mengsel 8 uur bij kamertemperatuur laat staan, krijg je de ideale temperatuur waar de yoghurt bacteriën zich vermenigvuldigen door het hele mengsel. Daardoor wordt het mengsel dikker.
  • je de potjes vervolgens afkoelt kun je de crème fraîche nog dagen bewaren in de koeling. De smaak wordt er beter op. Wel even doorroeren voor gebruik.
  • je bij een lactose intolerantie of allergie gebruik maakt van lactose-vrije yoghurt en room dat goed te verkrijgen is in de supermarkt (bijvoorbeeld van Minus-L) is dit recept ook te gebruiken als lactose vrije variant.

Recept: home made crème fraîche (ook lactose vrij)

Ingrediënten

  • 400 ml slagroom
  • 200 ml yoghurt

Bereiding

  1. Schenk de slagroom in een kom.
  2. Schep de yoghurt erbij en meng goed.
  3. Doe over in potjes met schroefdeksel en zet weg bij kamertemperatuur.
  4. Laat tenminste 8 uur staan. Laat je het iets langer staan dan wordt de crème fraîche nog romiger. Vervolgens zet je de potjes in de koelkast, waar het nog een aantal dagen houdbaar blijft.

You may also like