Home Wonen Hoogpolig of laagpolig vloerkleed?

Hoogpolig of laagpolig vloerkleed?

by Ei
Hoogpolig laagpolig vloerkleed

Vloerkleden zijn er in allerlei maten en soorten die passen bij wat jij nodig hebt, of je nu graag warme voeten hebt of een makkelijk te verzorgen kleed zoekt voor een drukke plek. Een belangrijke beslissing bij het kiezen van een vloerkleed is het soort haartjes dat het heeft – hoogpolig of laagpolig vloerkleed. Allebei hebben ze voordelen en kunnen ze je huis een nieuwe look geven. In dit artikel bespreken we beide opties, zodat jij erachter kunt komen welke het beste bij je past.

Hoogpolige vloerkleden

Hoogpolige vloerkleden zijn comfortabel onder je voeten. Ze hebben lange, pluizige vezels die ervoor zorgen dat ze super zacht aanvoelen. Dit is vooral heerlijk als het buiten koud is. Zo’n hoogpolig vloerkleed geeft niet alleen een fijn gevoel, maar het maakt ook de kamer extra knus.

En wist je dat hoogpolige kleden nog andere positieve eigenschappen hebben? Ze kunnen geluiden dempen. Die lange vezels nemen de geluiden op, waardoor het in de kamer stiller wordt. Dat maakt ze perfect voor plekken waar je wat rust en stilte wilt, zoals slaapkamers of plekken om te studeren.

Laagpolige vloerkleden

Laagpolige vloerkleden hebben kortere haartjes. Daardoor zijn ze sterker en hoef je er minder moeite voor te doen om ze netjes te houden dan bij die met lange haartjes. Deze kleden gaan niet snel kapot en zijn handig voor plekken in huis waar veel gelopen wordt, zoals de gang of de eetkamer. Ook zijn ze goed voor mensen die allergieën hebben. Omdat ze niet zoveel stof en allergenen vasthouden als de kleden met lange haartjes, houden ze de lucht schoner.

En weet je wat nog meer fijn is? Laagpolige vloerkleden zijn simpel schoon te maken. Als er iets op gemorst wordt of er ontstaan vlekken, kun je die meestal makkelijk weghalen. Gewoon regelmatig stofzuigen helpt het kleed er goed uit te laten zien. Daarom zijn ze perfect voor gezinnen met kinderen en huisdieren.

De overweging van stijl en ruimte

Als je moet kiezen tussen hoogpolige en laagpolige vloerkleden, bedenk dan hoe je huis eruitziet en waar je het kleed wil leggen. Hoogpolige kleden passen vaak goed bij een knusse en gezellige inrichting. Maar als je huis er modern en strak uitziet, dan kunnen kleden met kortere haartjes beter passen. Denk ook aan waar je het kleed gaat leggen.

Voor kamers waar je lekker wilt relaxen, zoals de woonkamer of slaapkamer, is een hoogpolig kleed fijn. Maar op plekken waar veel beweging is, zoals de keuken of gang, is een laagpolig kleed handiger. Die kun je namelijk makkelijker schoonmaken en ze blijven langer mooi.

You may also like