Home In de keuken Koken met vergeten groente

Koken met vergeten groente

by Ei Love You
koken met vergeten groente

Vergeten groenten zijn groenten die vroeger heel normaal waren op het Nederlandse menu, maar nu niet meer. Sommige mensen, vooral van generatie Y, hebben zelfs nog nooit van deze groenten gehoord. We hebben het dan bijvoorbeeld over aardperen, pastinaak en wortelpeterselie. Zonde, want er zijn heerlijke gerechten mee te maken.

Aardperen

De aardpeer is familie van de zonnebloem, ondergronds vormen zich wortels tot knollen. De knollen worden geoogst voor consumptie. Aardperen smaken lichtzoet en nootachtig. Ze zijn op allerlei manieren te bereiden: gekookt, rauw of gebakken zoals in deze salade.

Pastinaak

Deze groente ziet er uit als een grote winterpeen, maar ze is wit. Pastinaak wordt dan ook wel de witte wortel genoemd. De groente smaakt zoet en komt in allerlei gerechten tot haar recht.

Wortelpeterselie

De naam van de groente zegt het eigenlijk al: het is peterselie met een grote, eetbare wortel. Wortelpeterselie lijkt op Pastinaak, maar is een heel stuk kleiner. Qua smaak is het een combinatie van pastinaak en peterselie. Heerlijk om bijvoorbeeld te verwerken in soepen.

Waar te koop

Vergeten groenten kunnen ons menu verrijken. Inmiddels zijn in de meeste supermarkten deze groenten weer te koop en anders kan vast de groenteboer helpen.

You may also like