Home Wonen Hoe krijg je een landelijke sfeer in huis?

Hoe krijg je een landelijke sfeer in huis?

by Ei
landelijke sfeer in huis

De landelijke stijl wordt steeds populairder. Niet zo gek, want vandaag de dag zijn veel mensen de hele dag druk bezig. Het is dan fijn als je ‘s avonds kunt ontspannen in een huis dat rust en warmte uitstraalt. Door de natuurlijke tinten en de robuuste meubels is een landelijke inrichting hier erg geschikt voor. Benieuwd hoe je deze landelijke sfeer creëert? In dit artikel geven we hier antwoord op.  

Kleuren

Een landelijke inrichting kun je herkennen aan natuurlijke, lichte tinten. Denk aan kleuren als beige, taupe, lichtgrijs of gebroken wit. Het kleurenpalet van de landelijke stijl is neutraal en zonder drukke prints. Hierdoor ziet het huis er ruimtelijker uit. De kleuren die je kiest hangenhangt ook af van de ruimte. In bijvoorbeeld een grote woonkamer kan het juist voor een intieme sfeer zorgen door wat donkere tinten toe te voegen. Om kleine kamers wat ruimtelijker er uit te laten zien, kun je het beste lichte tinten kiezen.

Landelijke woonkamer  

De woonkamer van een landelijk interieur is knus en gezellig. Je wilt hier lekker op de bank kruipen naast de open haard. De basis voor een landelijke stijl in de woonkamer start bij de vloer. Een vloer van houten planken kan al meteen zorgen voor een warm gevoel. 

Ook meubels kunnen een grote rol spelen in het creëren van een landelijke woonkamer. Kies hier voor grote robuuste meubels van natuurlijke materialen. Je kunt dan denken aan een oude houten tafel of een groot landelijk dressoir. Door op materialen en kleuren te letten bij het uitzoeken van meubels kun je veel sfeer in huis halen. 

De slaapkamer

Doordat de slaapkamer vaak een kleinere ruimte is, wil je de muren hier lichte tinten geven om het ruimtelijker te laten lijken. Het middelpunt van een slaapkamer is vaak het bed. In een landelijk interieur is dit meestal een bed met een houten ombouw of een houten hoofdbord. De andere meubels in je slaapkamer zoals landelijke nachtkastjes kunnen ook veel bijdragen aan de uitstraling. 

Gebruik accessoires

Het gebruik van accessoires kan de finishing touch zijn van je interieur. Het is belangrijk dat je accessoires gebruikt die bij de rest van je interieur passen. Houd het minimalistisch en warm en maak gebruik van de grote ronde vormen. Om de landelijke sfeer te creëren wordt ook hier weer gewerkt met natuurlijke materialen en tinten. Je kunt bijvoorbeeld denken aan houten fotolijsten, aardewerken potten of rieten manden.

You may also like