Home Kids Mijn kind plast nog in bed

Mijn kind plast nog in bed

by Ei Love You
mijn kind plast nog in bed

Iedereen heeft als kind regelmatig in zijn of haar bed geplast. In bed plassen is een normale fase bij het opgroeien. Natuurlijk zijn er kinderen die er meer last van hebben dan anderen. Belangrijk is dat je als ouder de schaamte van het kind wegneemt. Word ook niet kwaad. Laat het kind – op oudere leeftijd – wel mee het bed verschonen. Zo wordt het kind geconfronteerd met de gevolgen van bedplassen. In dit artikel leggen we je allemaal uit wat je kan doen om het bedplassen te voorkomen.

De plaswekker

Je moet weten dat stoppen met bedplassen een leerproces is. Een plaswekker kan daarbij helpen. Algemeen wordt dit als de meest effectieve en snelste methode beschouwd om van het bedplassen af te komen. Houd alsnog rekening met een training van twee tot drie maanden. Het gaat sneller als jij en je kind de motivatie hooghouden.

De plaswekker is makkelijk om te gebruiken. Als het kind gaat slapen draagt het een speciaal broekje waar een vochtsensor inzit. Wanneer de sensor in aanraking komt met vocht, dus urine, zal de draadloze wekker in alarm gaan. Het kind zal hierdoor wakker worden en in een reflex zal de sluitspier weer sluiten. Zo kan je samen met hem of haar het plasje afmaken op het toilet.

Het is aangeraden om deze methode onder begeleiding van een arts uit te voeren.

Medicatie

Bedplassen is normaal bij kleine kinderen. Het kind moet leren om de prikkels van een volle blaas tijdig en correct te interpreteren. Op jonge leeftijd is dit nog helemaal niet makkelijk. Toch kan het zijn dat medicijnen noodzakelijk zijn om het bedplassen te minderen of te stoppen, maar houd ermee rekening dat zij vaak niet de oplossing zijn.

Je hebt medicijnen die ervoor zorgen dat je minder urine aanmaakt en er zijn medicijnen die de rekbaarheid van de blaas vergroten. Hierdoor wordt de kans op bedplassen verkleind.

Wakker maken op een afgesproken uur

Een oplossing die je misschien als eerste kunt uitproberen is je kind preventief wakker maken. Je kan met je kind op voorhand een uur afspreken waarop je hem of haar wakker mag maken. Zo kan je samen met hem naar het toilet gaan. Belangrijk daarbij is dat je kind echt wakker wordt gemaakt voordat het naar toilet gaat. Zo associeert je kind het plassen met wakker zijn. Na verloop van tijd zal je kind daardoor niet meer in bed plassen.

You may also like