Home Fashion Online kleding kopen: met deze 5 tips voorkom je een miskoop

Online kleding kopen: met deze 5 tips voorkom je een miskoop

by Ei
Online kleding kopen - miskoop voorkomen

We kopen allemaal steeds meer online en zelfs producten die zich daar eigenlijk niet voor lenen worden massaal bij webwinkels aangeschaft. Kleding is daar een goed voorbeeld van, want waarom zou je investeren in jeans voordat je ze hebt kunnen passen?

Kleding kopen online kan uiteraard gewoon veilig als je een betrouwbare winkel uitkiest met goede retourvoorwaarden. Met deze 5 tips zorg je ervoor dat je zo min mogelijk van je bestelde kleding terug moet sturen.

1.    Kies altijd voor kwaliteit

Een kwalitatief kledingstuk ziet er niet alleen mooier uit, het zit ook mooier en gaat veel langer mee. Investeren in kwaliteit betekent inderdaad dat je wat dieper in je portemonnee moet graven, maar dat betaalt zichzelf automatisch terug. Kleding van een goed merk zoals Kyra doe je aan en het zit als gegoten. Daar kan je op vertrouwen, zelfs na tien wasbeurten.

2.    Vergeet je ‘ideale’ maat

Wat in het ene merk een maat 42 is, valt in een ander merk eerder uit als een maat 38. Eigenlijk zijn de maten alleen richtlijnen en niet iets om naar te streven. Misschien ben jij blij als je in een maat 38 past, maar het is veel belangrijker dat de kleding goed zit.

Elke kwalitatieve winkel heeft daarom maattabellen waarmee je kunt zien welke maat bij jouw lichaam past. Dit kan soms heel erg verschillen per merk. Je meet jezelf op en bekijkt welke maat daaraan correspondeert. Doe dit goed, en de kans is groter dat je direct blij bent met je aankoop.

3.    Accessoires!

Nadat je de kleding hebt uitgezocht, loop je nog even door de accessoires. Want daarmee breng je een outfit die in eerste instantie saai lijkt, helemaal tot leven. Met een mooie riem, een stijlvolle tas of een in het oog springende armband zie je er direct heel anders uit.

4.    Voorgaande klanten weten het al

Er zijn maar weinig mensen die je beter advies kunnen geven dan iemand die het kledingstuk al heeft besteld. In de recensies onder de producten lees je over hoe de maat uitvalt, hoe de kwaliteit is en hoe je als klant bij deze winkel wordt behandeld.

In de recensies neemt men geen blad voor de mond en krijg je informatie die medewerkers van de winkel niet snel zouden verschaffen. En als het kledingstuk en de service echt goed bevalt, dan is dat ook de eerste plek om dat te weten te komen.

5.    De retourvoorwaarden zijn er met een reden

Als laatste kan het natuurlijk altijd voorkomen dat je iets terug moet sturen. En dan zijn de retourvoorwaarden je vriend. Kies dus allereerst alleen winkels met retourvoorwaarden die acceptabel zijn en wees niet bang om er gebruik van te maken. Het mooie van online winkelen is dat terugsturen tot de mogelijkheden behoort.

You may also like