Home Reizen Op vakantie in Nederland maar dan net even anders

Op vakantie in Nederland maar dan net even anders

by Ei Love You

Nu er in ons land nog steeds strenge maatregelen tegen Corona zijn, zit een vakantie in het buitenland er de komende tijd nog niet in. Verre tropische oorden behoren voorlopig nog tot onze (dag)dromen. Gelukkig kunnen we wel weg in eigen land en zijn hier ook steeds meer leuke alternatieve van de standaard vakantie in een hotel of op een vakantiepark. Wij hebben een aantal leuke alternatieve voor je op een rij gezet, zodat je ziet dat vakantie in Nederland ook net zo leuk kan zijn!

Glamping

Glamping is een samenvoeging van Glamour en Kamperen. Glamping staat dan ook voor luxe kamperen. Een groot voordeel van een verblijf op een Glamping is dat je zelf niet alle spullen hoeft mee te nemen, maar dat de tent en alle spullen al helemaal klaar staat bij aankomst. En wat voor een tent! Vaak is een wat grotere en luxere tent, denk hierbij aan een safaritent of een lodgetent.

Niet alleen is de tent van binnen helemaal compleet met alles wat je nodig hebt, buiten is er ook vaak een veranda, zijn er zitgelegenheden en soms zelfs een buitenkeuken. Bovendien worden er vaak leuke activiteiten georganiseerd op de locatie. Kamperen in pure luxe dus!

Tiny houses

Tiny houses hebben de laatste jaren een ware opmars gemaakt. Ze zijn ontstaan vanuit het idee dat mensen te veel spullen hebben en dat je meer geluk kunt vinden met een minimale levensstijl en zonder een groot huis te hebben. Misschien gaat het te ver voor je om in het dagelijks leven in een tiny house te wonen, maar voor een vakantie heeft zo’n klein huis alles wat je nodig hebt!

Tiny houses vind je meestal in kleine groepjes op een vakantiepark of op een pop-up locatie. Bovendien zijn ze tijdens de coronacrisis ook nog eens een prima uitvalsbasis om vanuit te werken!

Kamperen bij de boer

Sinds het succes van ‘Boer zoekt vrouw’ staat het boerenleven weer volop in de kijker. Hier wordt ook op ingesprongen met vakanties. Zo worden er een aantal vakantiemogelijkheden bij de boer aangeboden. Vaak gaat het hierbij om kamperen, maar sommige boerderijen hebben ook zelf kleine accommodaties waar je in kunt verblijven. Of een bed en breakfast waarbij je ook nog een heerlijk ontbijtje erbij krijgt.

Niet alleen is het vaak genieten van de landelijke omgeving op een boerderij, het boerderijleven kan ook heel leerzaam zijn, niet alleen voor kleine kinderen! Zo kun je meer leren over de dieren op de boerderij, maar ook over de omgeving. Is er veel water in de buurt? Dan heeft de boer vast wel een sloepje dat je mag lenen of kunt huren voor een leuke dag op het water!

You may also like