Home Lifestyle Over Riverdale – de serie, de cast, de kleding

Over Riverdale – de serie, de cast, de kleding

by Ei Love You
over riverdale de serie cast kleding

Het was vlak voor mijn lange reis naar Berlijn, eerder dit jaar, toen mijn vriendinnen me adviseerden om Riverdale te downloaden om onderweg in de trein te bekijken. Aline zou me op de eerste avond in Berlijn meenemen naar haar vriendin Patricia voor hun wekelijkse Riverdale avondje en ik moest natuurlijk wel op de hoogte zijn van Archie’s avonturen. En zodoende bingewatchte ik een kleine Riverdale marathon terwijl ik van Beilen naar Berlijn treinde en later die dag was ik helemaal op de hoogte van alle drama’s die zich afspeelden in dit fictieve stadje, en keken we met z’n drieën naar de nieuwste aflevering.

Ik was fan

Ik kijk graag en vaak naar series en hoewel ik Riverdale al wel op Netflix aan Mijn Lijst had toegevoegd was ik er simpelweg nog niet aan toe gekomen. De eerste vier afleveringen moesten er dus snel doorheen, iets wat met gemak kan tijdens een zeven uur durende reis. Gelukkig heeft Netflix tegenwoordig de optie om thuis al via wifi afleveringen te downloaden! De trein naar Berlijn heeft namelijk geen wifi en het kleine stukje wat ik met de ICE meeging had de traagste wifi verbinding ooit. Maar vooraf had ik dus alles al kunnen downloaden en kon ik heerlijk relaxt met een grote koptelefoon op alles achter elkaar bekijken. Eindelijk in Berlijn aangekomen was ik helemaal op de hoogte van alle drama’s die zich afspeelden in Riverdale. En ik was fan!

Archie Comics

Deze super serie is gebaseerd op de wereldberoemde Archie Comics en gaat over de populaire roodharige Archie, zijn beste vriend Jughead en hun galpals Betty en Veronica. Daarnaast is er nog de waanzinnig mooie Cheryl Blossom, wiens tweelingbroer Jason op brute wijze is vermoord. Maar door wie? En waarom? En dan is er nog Polly, de zus van Betty. Zij is namelijk zwanger, van een tweeling! En de vader van haar baby’s is niemand minder dan… Jason Blossom! Zoveel drama!

We zijn inmiddels al aangekomen bij aflevering 11 en het schijnt dat volgende week, op vijf mei, eindelijk bekend gemaakt zal worden wie de koelbloedige moordenaar is die Jason om het leven heeft gebracht! Spannend!

De cast

KJ Apa speelt Archie Andrews en behalve acteur is hij ook singer/songwriter en speelt hij gitaar. Knapperd Cole Sprouse speelt Jughead Jones, een eigenaardige maar heel lieve jongen die altijd een toffe muts draagt! Cole acteert al van kleins af aan. Hij was bijvoorbeeld te zien als Ross’ zoon, Ben, in de serie Friends! En samen met z’n tweelingbroer Dylan speelde hij in de serie the Suite Life of Zack & Cody. Camila Mendes speelt Veronica Lodge. Dit is haar allereerste rol! Wauw! Haar personage is een pittige tante maar wel èèn die voor haar vrienden door het vuur gaat! Lili Reinhart speelt Betty Cooper. Betty lijkt heel lief en schattig maar heeft een duistere kant!

En wat fijn om Shannon Purser (Ethel Muggs) eventjes voorbij te zien komen! Ze werd heel snel hèèl beroemd dankzij haar rol als Barb in Stranger Things en ze is zò leuk! Maar… Heeft zij iets te maken met de moord op Jason? Je weet wel, vanwege dat lijstje?

Extra informatie

Hoewel de serie voornamelijk draait om de levens en bijbehorende geheimen van een groepje jongeren zijn het momenteel vooral hun ouders waar ik heel erg blij van word en waardoor ik deze serie zo ontzettend tof vind! Archie’s vader is namelijk niemand minder dan Luke Perry, destijds de knapste inwoner van 90210 in de jaren negentig! En dan is daar Jugheads vader; Skeet Ulrich! Hij speelde in de jaren ’90 onder andere in de film the Craft en ik had mijn schoolagenda destijds volgeplakt met knipsels van zijn mooie hoofd! En dan de moeders, OMG! Betty’s moeder, Mädchen Amickkennen we natuurlijk van Twin Peaks! En Archie’s moeder is de koningin van de jaren ’80 romcoms: Molly Ringwald! Wat een waanzinnig goeie cast!

You may also like