Home Kids Relatie na een kind

Relatie na een kind

by Ei Love You
Relatie na een kind

Als je een baby krijgt dan verandert er veel in je leven en ook in je relatie. Je bent niet alleen meer vrouw en partner, maar nu opeens ook moeder. En hetzelfde geldt natuurlijk ook voor je partner. Deze nieuwe rol is een intense rol die in het begin voor onzekerheid kan zorgen. Bovendien komt er vaak nog een nieuw probleem bij: slaaptekort. Dit alles samen kan er toe leiden dat je relatie gaat veranderen en dat deze zelfs onder druk kan komen te staan. Graag geven we in dit artikel je een aantal tips wat je kunt doen je je merkt dat de je relatie na de geboorte van je kind onder druk komt te staan.

Maak tijd voor jezelf

Net zoals het belangrijk is om tijd voor elkaar te maken, is het ook heel erg belangrijk dat je nog steeds voldoende tijd voor jezelf hebt. Probeer minimaal één keer per dag een half uurtje tijd voor jezelf vrij te maken. Liefst langer en vaker. Ga in die tijd wat doen waarbij weer kunt opladen, bijvoorbeeld in bad, een vriendin bellen of sporten. Je zult merken dat als je dit elke dag standaard gaat doen, je weer meer tot jezelf komt.

Verras elkaar

Baby’s helpen veel baat bij rust en regelmaat. Elke dag op dezelfde tijden eten, slapen, wassen etc. Voor de ouders kan dit echter leiden tot een sleur. Zeker als je leven van tevoren heel anders uitzag. Probeer daarom elkaar eens te verrassen. Ga eens spontaan een kopje koffie buiten de deur drinken, bestel eens ander eten of koop een cadeautje voor de ander.

Probeer meer te slapen

Zoals we in de introductie al aangaven, kampen veel jonge ouders met een slaaptekort. Bij de een is dit meer dan bij de ander en sommige personen kunnen ook beter functioneren met minder slaap dan anderen. Probeer bij jezelf te herkennen of je last van slaaptekort hebt en hoe groot deze rol is. Als dit een grote rol speelt, probeer dan te kijken hoe je meer kunt slapen. Een avond het huis niet opruimen of geen tv kijken en eerder naar bed gaan bijvoorbeeld. Of vragen aan je partner of hij of zij een keer de ochtendshift doet in het weekend zodat jij kunt blijven liggen. Een nacht goed slapen doet soms al wonderen!

Merk je dat jij het lastig blijft vinden om na de geboorte van je kind balans te vinden in de relatie? Overweeg dan eens om met een professional te gaan praten en door bijvoorbeeld te kiezen voor relatietherapie Nijverdal. Schroom je niet, want er zijn al heel veel jonge ouders je voorgegaan die allemaal een zetje in de goede richting konden gebruiken.

You may also like