Home Lifestyle Tijd besparen bij je make-up routine: hoe lukt dat je?

Tijd besparen bij je make-up routine: hoe lukt dat je?

by Ei
Tijd besparen bij je make-up routine: hoe lukt dat je

Het kost je iedere dag weer behoorlijk wat tijd: je make-up doen. Met name als je graag veel make-up draagt, is dit het geval. Zeker als je op week- of maandbasis kijkt hoeveel tijd je hier eigenlijk mee bezig bent, tikt het behoorlijk aan! Lijkt het je fijn om tijd te besparen bij het doen van je make-up? Dit zijn onze handige tips.

Permanente make-up

Het opdoen van make-up is met name een herhaling van dezelfde taakjes. Je doet elke dag weer mascara op. Steeds opnieuw zet je weer je wenkbrauwen bij met bijvoorbeeld een wenkbrauwpotlood. En regelmatig doe je weer lipliner en lipstick op. Of dit ook op een andere manier kan, waarbij je niet steeds dezelfde handeling doet? Absoluut! Wellicht is PMU wel iets voor jou, wat staat voor permanente make-up. Hiermee kies je namelijk echt voor een stukje gemak. De make-up blijft na de behandeling voor een lange periode zitten, zodat je je er op dagelijkse basis niet meer mee bezig hoeft te houden. Zo kun je eyeliner tatoeëren, om het lijntje vervolgens niet meer dagelijks te hoeven zetten. Er zijn verschillende vormen van PMU om uit te kiezen, zoals ook lipcontouren, ingekleurde lippen en vollere wenkbrauwen. Ga na wat voor jou het belangrijkst is, of waar je met name tijd aan kwijt bent.

Niet altijd een uitgebreide make-up routine

Het opdoen van make-up duurt met name lang als je een volledige routine uitvoert. Ga daarom eens bij jezelf na: is het daadwerkelijk nodig om dagelijks weer al die make-up te dragen? Je kunt er wellicht voor kiezen om je make-up routine in te korten, door bepaalde onderdelen te schrappen, of door voor PMU te gaan waarbij je het niet meer zelf hoeft bij te houden. Als je het toch leuk vindt om je volledige routine er ook in te houden, is het een idee om dit alleen voor speciale aangelegenheden te doen. Draag bijvoorbeeld niet altijd zoveel make-up naar je werk toe, maar wel als je een avondje uitgaat.

Overzichtelijke make-up ruimte

Het kan je ook helpen om een overzichtelijke make-up ruimte in te richten, zoals een kaptafel of een hoekje in de badkamer. Zorg dat je alle benodigdheden bij elkaar hebt liggen, en misschien zelfs op de juiste volgorde: zo kun je het snelst aan de slag gaan. Als je regelmatig een product kwijt bent door een rommelige kaptafel, ben je er ook langer mee bezig.

Oefening baart kunst

Nog een laatste tip: oefening baart kunst! Als je iets verandert in je make-up routine, kost het eerst even wat tijd om er weer helemaal handig in te worden. Hoe vaker je hiermee oefent, hoe sneller je wordt in het opdoen van je make-up. Probeer een nieuwe vorm van make-up daarom liever niet uit als je haast hebt, maar oefen ermee als je de tijd hebt. Zo ben je er de volgende keer al direct handiger mee!

You may also like