Home Gezondheid Tips die je kunnen helpen bij liefdesverdriet

Tips die je kunnen helpen bij liefdesverdriet

by Ei
Tips bij liefdesverdriet

De meeste mensen zullen dit gevoel wel kennen: het gevoel van een gebroken hart. Dit kan komen doordat je relatie net uit is of omdat die ene persoon waar jij verliefd op bent dat niet op jou is. Beide doen pijn. Maar hoe kan je hier nou het beste mee omgaan? Daar geven wij jou in dit artikel enkele tips voor.

Losmaken van de ander

Probeer ervoor te zorgen dat je niet meer wordt geconfronteerd met de breuk. Dit houdt dus in om geen of zo weinig mogelijk contact te zoeken met diegene. Wanneer jouw relatie uit gaat, kan het goed werken om ervoor te zorgen dat er geen losse eindjes meer zijn. Bespreek ook dat jullie geen contact meer zullen hebben.

Wat hierbij ook kan helpen is om de ander te blokkeren op sociale media. Gooi de spullen van je ex weg of geef ze terug en verwijder alle foto’s. Dit klinkt misschien als een hele zware stap, maar geloof ons, dit maakt het makkelijker om over je liefdesverdriet heen te komen.

Moeizame break-up

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat jij een nogal moeizame break-up doorgaat, bijvoorbeeld doordat jouw ex-partner het jou niet al te makkelijk maakt. Omgaan met liefdesverdriet als gevolg van bijvoorbeeld verborgen narcisme vereist veel zelfreflectie en grensbewaking. Het is belangrijk om de dynamiek van de relatie te erkennen en jouw eigen behoeften en grenzen te herkennen.

Communiceer, zowel met jouw partner als met ondersteunende vrienden of professionals, om te helpen bij het verwerken van de emoties en het vinden van perspectief. Stel gezonde grenzen en investeer in zelfzorg om te herstellen en sterker uit de ervaring te komen. Kom je er zelf niet helemaal uit of heb je vragen over bijvoorbeeld narcistische relaties? Websites zoals vitaalgezond.com kunnen je verder helpen hiermee!

Verzet je gedachten 

Het klinkt makkelijker dan het daadwerkelijk is, maar toch is het belangrijk om niet alleen maar aan diegene te denken. Wanneer je dit wel blijft doen, zal het lastiger worden om je verdriet te vergeten. Probeer daarom je gedachten te verzetten. Probeer bijvoorbeeld, wanneer je aan diegene denkt, om je te focussen op muziek of je ademhaling. Het kan ook helpen een afscheidsbrief te schrijven. Zo kan je nog één keer je gevoelens en gedachten kwijt. Na het schrijven voel je waarschijnlijk een gevoel van afsluiting.

Laat verdriet toe

Zodra het dan toch niet lukt om je gedachten te verzetten en je voelt verdriet opkomen, onderdruk dit dan vooral niet. Sta stil bij de emoties die je voelt en probeer je ook bewust te worden van die emoties. Het kan helpen om jezelf hierbij beperkingen op te leggen. Spreek bijvoorbeeld met jezelf af dat je een bepaalde tijd per dag mag huilen of er aan mag denken.

En hoe verleidelijk dit ook klinkt, maar probeer geen troost te zoeken in middelen. Hiermee onderdruk jij je verdriet, wat op lange termijn averechts kan werken. Wat beter werkt is om te gaan praten met anderen over je verdriet, zoals vrienden of familie. Door over je emoties te praten, ga je ze onbewust ook verwerken.

Doe leuke dingen

Ga afspreken met je vrienden en ga leuke dingen doen! Zo breng je niet alleen jouw hoofd op andere gedachten, er komt ook dopamine vrij in je hersenen. Hierdoor zal jij je gelukkiger voelen en meer energie hebben. Hierbij is wel belangrijk dat je niet alleen maar op zoek gaat naar afleiding. Het is ook goed om tijd te besteden aan je verdriet. Probeer hier daarom een goede balans in te vinden.

En onthoudt: liefdesverdriet heeft tijd nodig om te helen. Geef jezelf daarom ook die tijd. Want met de tijd wordt alles beter.

You may also like