Home Gezondheid Tips om gezond aan te komen!

Tips om gezond aan te komen!

by Ei
Tips gezond aan te komen

Heb jij de ambitie om gespierder, breder, sterker of zwaarder te worden? Om dit te bereiken zal je massa en kracht moeten opbouwen. Hiervoor zal je meer calorieën moeten eten dan je nodig hebt. Dit klinkt makkelijk, maar toch hebben veel mensen hier moeite mee. In dit artikel geven wij jou vijf tips om op een gezonde manier aan te komen!

Gezonde, calorierijke voeding

Oké, je wilt graag gezond aankomen in gewicht. Wat hierbij nodig is, is eten in een calorie surplus. Het eten van meer calorieën houdt niet in dat je maar meer vet moet gaan eten. Er bestaat ook voldoende gezonde voeding met meer calorieën. Deze voeding bevat een aanzienlijke hoeveelheid betere voedingsstoffen, zonder allerlei buitensporige hoeveelheden ongezonde vetten, suikers of additieven.

Voorbeelden van gezonde en calorierijke voeding zijn: avocado, eieren, noten en notenpasta, pindakaas, olijfolie, zalm, harde kaas, volkoren producten, gedroogd fruit, Griekse yoghurt met 10% vet, vlees en aardappelen.

6x per dag eten

Wat ook een goede tip is, is om 6 keer per dag te eten. Ga daarom voor drie grote hoofdmaaltijden en plan daaromheen drie momenten voor een tussendoortje in. Handig hierbij is om aan elke maaltijd een vaste tijd te hangen. Hierdoor creëer je een routine voor jezelf, waardoor je minder snel een maaltijd zal vergeten. 

Toch wel bang dat je het vergeet? Zet dan een timer op je telefoon! Zo wordt je er gemakkelijk aan herinnerd om toch te gaan eten. Wanneer je het toch moeilijk vindt om bijvoorbeeld aan je eiwitten te komen, kan je deze ook in de vorm van supplementen binnenkrijgen. Bodystore supplementen winkel is zo’n plek die je hierbij goed kan helpen!

Calorierijke tussendoortjes

Met calorierijke tussendoortjes kan jij makkelijk jouw calorie inname verhogen. Geen inspiratie voor calorierijke tussendoortjes? Neem bijvoorbeeld een bakje gemengde noten. Vind je dat een beetje saai? Gooi dan die gemengde noten samen met een bakje Griekse yoghurt en honing. 

Op zoek naar iets makkelijks om mee te nemen? Kies dan voor een volkoren cracker met kaas of hummus. Eet je liever brood? Ga dan voor een volkoren boterham met een flinke laag pindakaas! Wanneer je wat meer tijd hebt, kan je ook zelf havermoutkoekjes met pindakaas en honing bakken. Genoeg opties dus!

Stapje voor stapje

Moet jij 600 calorieën of meer eten om aan te komen? Dan is het raadzaam om stap voor stap je energie-inname te verhogen. Wanneer je ineens zo’n hoeveelheid extra gaat eten, zal dit jouw lijf vaak geen goed doen. Eet daarom bijvoorbeeld eerst een extra opscheplepel rijst bij het avondeten. Ben je daar aan gewend geraakt, neem dan bij de lunch ook 1-2 boterhammen extra. Hierdoor kan jouw lichaam langzaam wennen aan de nieuwe situatie.

Krachttraining

Tot slot wil je, naast meer eten, ook spiergroei stimuleren. Hier kan krachttraining goed bij helpen! Hier kan je vrije gewichten, fitnessapparaten, je eigen lichaamsgewicht of weerstandsbanden voor gebruiken. Een handige tip hierbij is om slechts twee keer per week dezelfde spiergroep te trainen. Hierdoor geef jij jouw spiergroepen voldoende tijd om te herstellen.

Kies daarom ook samengestelde oefeningen die meerdere grote spiergroepen trainen, zoals squatten en bankdrukken. Maak je trainingen ook kort en intensief in plaats van lang en ontspannend. Zo bouw jij de gewenste spieren op!

You may also like