Home Wonen Tips voor het inrichten van een zolderkamer

Tips voor het inrichten van een zolderkamer

by Ei
Tips inrichten zolderkamer

Ieder huis heeft wel een ruimte waarvan jij je afvraagt hoe je deze nu het beste kunt gebruiken. Zoals de zolderkamer. Heb je een zolderkamer en heb je geen idee wat je er precies mee aan moet? Wij geven je graag leuke tips waarmee jij je zolderkamer kunt inrichten.

Man cave

Altijd al een eigen ruimte willen hebben? Richt de zolderkamer dan in als man cave. Een goede muziekinstallatie, een bank of wat stoelen om vrienden te ontvangen, misschien is er zelfs ruimte voor een biljarttafel. Met een zolderkamer kun je alle kanten op.

Woman cave

Ook vrouwen willen een eigen plek. Om vriendinnen te ontvangen, om een heerlijk dagje thuis-spa te houden of om lekker te relaxen met een boek. Richt de zolderkamer helemaal in met fluwelen gordijnen, zachte plaids en pluizige kussens, en je heb de meest ontspannen ruimte van het hele huis om lekker te chillen. Niemand die jou daar mag storen!

Werkkamer

Hoewel het thuiswerk advies door de overheid van de baan is, hebben veel mensen ontdekt hoe fijn het is om vanuit huis te werken. Of misschien ben je zelfstandig ondernemer, en werk je altijd vanuit huis. Een zolderkamer is een ideale ruimte om te transformeren tot werkkamer. Goed meubilair zoals een in hoogte verstelbare stoel en bureau, wat planten en een uitgekiend lichtplan en je kunt er snel aan de slag.

Opbergruimte

Heb je veel spullen waar je moeilijk afstand van kunt doen maar waar je eigenlijk geen plaats meer voor hebt? Richt de zolderkamer dan in als opbergruimte. Zorg voor een goede ventilatie om te voorkomen dat je spullen muf worden, en goede verlichting zodat je spulletjes snel terug kunt vinden en je hebt een ideale opbergruimte.

Washok

Door de huidige energieprijzen laat je misschien de wasdroger liever uit staan. Waar je de was dan droogt als het buiten regent? In de zolderkamer die je inricht als washok! Daar staat het niemand in de weg en je hebt de vochtige waslucht niet door het hele huis. Bijkomend voordeel is dat je de was daar kunt laten liggen tot je tijd hebt om het op te vouwen.

You may also like