Home Wonen Tips keuken kopen

Tips keuken kopen

by Ei Love You
tips keuken kopen

Een keuken is een grote aankoop die je maar eens in de zoveel jaren doet. Het is dus erg belangrijk om een weloverwogen besluit te nemen.

Denk hierbij aan de volgende punten:

Tip 1: Budget

Bepaal van de voren een budget. Wil je ongeveer 8.000 of 30.000 euro aan een keuken uitgeven? Keukens zijn er in allerlei soorten, maten en prijsklassen. Met het vaststellen van een budget maak je al een selectie en sluit je bepaalde modellen/merken uit.

Communiceer het budget van te voren met de verkoper en geef aan dat je er niet van zult afwijken. Houd vast aan het budget. Veel verkopers zullen je een keuken van net wat boven je budget proberen te verkopen.

Tip 2: Kookwijze

Denk erover na op welke manier je wilt koken, want daar gaat het uiteindelijk om. Wil je bijvoorbeeld op gas, inductie of stoom koken?

Tip 3: Afmetingen

Neem tekeningen van de ruimte mee naar de winkel, met daarop de afmetingen en de plaats van ramen en deuren. Hier moet vanzelfsprekend rekening mee worden gehouden bij het uitkiezen en plaatsen van de keuken. Voor het tekenen van een plattegrond kun je ruitjespapier gebruiken.

Tip 4: Opbergruimte

Schat van te voren in hoeveel opbergruimte je denkt nodig te hebben/prettig te vinden. Houd daarbij ook rekening met mogelijke gezins- (en dus servies-) uitbreiding.

Tip 5: Werkruimte en eetruimte

Een andere belangrijke vraag die je jezelf moet stellen bij het kopen van een keuken is hoeveel werkruimte je nodig hebt en hoeveel andere ruimte. Werkruimte is alle ruimte op je aanrechtblad dat je gebruikt om het eten klaar te maken, dus waar je bijvoorbeeld de groente snijdt of voor andere keukentaken zoals de afwas. Dit is de belangrijkste ruimte en deze moet ruim voldoende zijn. Daarnaast wil je misschien ook nog andere ruimte hebben. Zodat je bijvoorbeeld aan het kookeiland kunt zitten om te ontbijten of te bellen.

Tip 6: Materialen

Laat je goed informeren over de praktische aspecten van materialen. Op welke materialen zie je snel kringen? Welke materialen zijn extra krasbestendig? Denk er bijvoorbeeld aan dat je bij greeploze kastjes eerder vingerafdrukken op de deurtjes zal zien.

Tip 7: Apparatuur

Van welke apparaten wil je (veel) gebruik gaan maken en wil je deze vrijstaand of ingebouwd hebben? Belangrijk is daarnaast om goed te informeren naar de leveringsvoorwaarden en garanties op apparatuur.

 

You may also like