Home Wonen 3 tips voor meer sfeer in de badkamer

3 tips voor meer sfeer in de badkamer

by Ei
tips meer sfeer in badkamer

De badkamer was voorheen een ruimte waar niet al te veel aandacht aan werd geschonken. Het was een praktische ruimte waar je wel gebruik van moest maken om jezelf op te frissen, maar niet eentje waar je al te lang bij stil wilde staan. Je verbleef er kort en ging vervolgens weer verder met de rest van de dag. Inmiddels is dat echter wel anders. Steeds vaker beschouwen we de badkamer als rustmomentje in een drukke dag. Even ontstressen, even volkomen ontspannen. Genieten van jouw echte ‘wellnessruimte’. Daarom is het anno 2022 juist belangrijk om wat extra sfeer in de badkamer te brengen.

Geen paniek wanneer je slechts over een kleine badkamer beschikt. Met de juiste elementen en de juiste aanpak kan je iedere badkamer sfeervol maken. Dat hoeft niet eens veel te kosten! Met de volgende 3 tips creëer je binnen mum van tijd meer sfeer in de badkamer.

1.    Opruimen en schoonmaken!

Toegegeven, het is vast niet je favoriete bezigheid. Toch is het wel heel belangrijk om juist de badkamer regelmatig op te ruimen en schoon te maken. Doordat de badkamer vaak ook wordt ingezet als washok, zien we echter nog regelmatig dat het hier één grote puinhoop wordt. Probeer echter te voorkomen dat de badkamer er straks uit ziet als de mount everest aan wasgoed. Anders zal je hier weinig plezier aan beleven. Blijf het opruimen dus. Maak gebruik van multifunctionele meubels om meer opbergruimte te creëren en plaats eventueel de wasmachine – indien deze hier aanwezig is – in een op maat gemaakte kast op hoogte. Zo bespaar je ruimte en kun je het wasgoed buiten het zicht opbergen.

Reinig tevens de badkamer iedere dag even snel met een badkamerreiniger en maak hem minstens eens in de twee weken grondig schoon. Als je de badkamer vervolgens goed bijhoudt, voorkom je later extra, intensief schoonmaakwerk.

2.    Een nieuwe kleur aan de muren

Het leek vroeger haast wel een ongeschreven regel te zijn. Alle badkamers waren spierwit. Gelukkig is hier in de afgelopen jaren wel de nodige verandering in gekomen. Toch zien we nog altijd dat heel veel badkamermuren wit zijn. Tijd om hier verandering in te brengen. Dit hoeft echt niet heel veel geld te kosten. Je kunt de badkamermuur tegenwoordig namelijk ook heel gemakkelijk schilderen. Zorg er dan wel voor dat je natuurlijk watervaste verf koopt, zodat deze ook in een vochtige ruimte lang mooi blijft. Tegelwerk is dus zeker niet meer noodzakelijk én je geniet direct van een warmere sfeer in de ruimte.

3.    Decoraties

Waarom zou je in iedere ruimte de nodige decoraties aanschaffen, maar dit in de badkamer niet doen? Zelfs in een kleine badkamer mogen decoraties niet ontbreken. Zorg er echter wel voor dat deze ook daadwerkelijk een functie vervullen in de ruimte. Denk bijvoorbeeld aan een fantastisch zeeppompje in aardetinten of een warmte houten spiegel. Dit zijn elementen die je anders ook nodig zou hebben in de badkamer en waarmee je nu tegelijkertijd ook wat extra sfeer in de ruimte brengt.

You may also like