Home Gezondheid Tips om sportief te blijven

Tips om sportief te blijven

by Ei Love You
tips om sportief te blijven

Iedereen wil graag fit en sportief zijn, maar in de praktijk lukt het lang niet altijd. We hebben allemaal een druk leven met werk, sociale activiteiten, familie, vrienden, een partner en misschien ook nog wel een gezinnetje. En dan wil je af en toe ook nog gewoon lekker wat tijd voor jezelf. Hoe blijf je dan toch nog sportief? Wij hebben tips.

Kijk naar beweging in plaats van alleen sporten

Natuurlijk is sporten belangrijk als je sportief wil blijven. Het meest ideaal is dan ook om elke week een aantal keer goede workouts te doen, het liefst in een goede gym. Maar als dat niet kan vanwege tijdgebrek of andere prioriteiten is beweging een goede vervanger. Dat kan hem al in kleine dingen zitten. Ga meer fietsen in plaats van altijd met de auto. Als je toch met de auto gaat, zet hem dan wat verder weg zodat je wat extra moet lopen. Probeer zoveel mogelijk de trap te pakken en niet de lift. Maar wat nou als ik naar de 15e verdieping moet? Hoor ik je al denken. Dan loop je naar bijvoorbeeld de derde verdieping en pak je daar de lift. Daarnaast is wandelen een hele goede tip. Wandelen is heel goed voor je lichaam en je geest, en daarmee krijg je veel goede beweging. Je kunt bijvoorbeeld na je lunch en na het avondeten even een lekker stukje wandelen, net zoals in je pauzes.

Neem home workouts serieus

We zeiden al dat je in een sportschool het beste kunt trainen. Je hebt daar simpelweg de meeste mogelijkheden om goed te kunnen trainen. Maar thuis kun je ook veel doen. Met een aantal spullen kun je heel goed trainen, zoals dumbells, een kettlebell of weerstandsbanden. Desnoods kun je ook met lichaamsgewicht of spullen in huis prima trainen. Het voordeel hiervan is ook nog eens dat het veel minder tijd kost. Je kunt tussen je werk door heel makkelijk een workout van 15 minuten doen. Daarmee blijf je toch sportief in korte tijd.

Koop een zwemspa van Elite Wellness

Een zwemspa van Elite Wellness is ook een goede manier om fit te blijven. Je kunt hiermee heerlijk sporten en ontspannen tegelijk. Goed voor zowel je lichaam als je geest. Ideaal om sportief te blijven!

You may also like