Home Wonen Tips voor het weren van de zon met een draai- kiepraam

Tips voor het weren van de zon met een draai- kiepraam

by Ei
Raamdecoratie kiepraam

Heb je een draai- en kiepraam en ben je op zoek naar een manier om de zon te weren? Dan vind je in dit artikel meerdere tips. Bij een draai en kiepraam is het van belang dat de zonwerende functie niet verloren gaat op het moment dat je het raam opent. Het weren van de zon kun je op twee manieren doen, met raamdecoratie draai- kiepraam voor binnen en zonwering buiten. We lichten de manieren toe.

Raamdecoratie draai- en kiepraam

Wil je met behulp van raamdecoratie zorgen voor zonwering? Dat kan. Voor het desbetreffende kantelbare raam is het wel zo handig om dan voor een van de volgende opties te gaan. Dan kun je ook van je zonwering genieten op het moment dat je raam geopend is.

Rolgordijnen

Het handige van rolgordijnen is dat je ze op het raamkozijn kunt bevestigen. Dit doe je meestal met een cassette en zijgeleiding. Het rolgordijn zit dan als het ware aan je raam vast. Als je het dus kiept, heb je nog steeds zonwering. Binnen de rails van de zijgeleiding beweegt het op en neer. De hoogte van het rolgordijn bedien je zelf met een koord of schakelaar.

Plisségordijnen

Voor plisségordijnen geldt hetzelfde. Ook dit type raamdecoratie wordt aan het raam bevestigd en beweegt mee als je het raam kiept of draait. Plisségordijnen zijn er net als rolgordijnen in verschillende kleuren en stoffen.

Shutters

Een derde mogelijkheid zijn shutters. Shutters kunnen in sommige gevallen tussen de glaslatten van het draai en kiepraam worden bevestigd. Ook dan zit de raamdecoratie aan het raam vast, waardoor het mee kan bewegen.

Gordijnen

Ten vierde zou je ook kunnen kiezen voor normale gordijnen. In tegenstelling tot de vorige drie opties hang je de gordijnen aan een roede of rails aan de muur of aan het plafond bij het raam. Je hebt er dus geen last van als je je raam wilt draaien of kiepen. We kun je zelf de gordijnen openen of sluiten om de zon te weren.

Zonwering draai- en kiepraam

Naast de raamdecoratie kun je ook kiezen voor zonwering aan de buitenkant van de woning. Daarbij weet je zeker dat het niet in de weg zit als je het raam wilt openen. Daarnaast is het nog steeds een effectieve manier om de zon te weren. Denk bijvoorbeeld aan een zonnescherm of markiezen.

Zonnescherm

Een zonnescherm wordt aan de buitenkant van de woning boven het raam bevestigd. Je kunt ervoor kiezen om voor een handmatige of een elektrische variant te gaan. Bij een elektrische variant bedien je het zonnescherm gemakkelijk met behulp van een schakelaar of afstandsbediening.

Markiezen

Hou je meer van zonwering met een ouderwetse romantische look? Dan kun je markiezen overwegen. Dit is een stoffen zonnescherm in een bolle vorm dat boven het raam wordt geplaatst om de zon te weren.

You may also like