Home Gezondheid Vijf manieren om af te vallen zonder dieet

Vijf manieren om af te vallen zonder dieet

by Ei
Vijf manieren om af te vallen zonder dieet

Afvallen. Iedereen die het wel eens geprobeerd heeft, weet hoe lastig het kan zijn. Een paar kilo kwijtraken, dat lukt meestal nog wel. Maar zorgen dat ze ook wegblijven, dat is weer een heel andere opgave. Negen van de tien keer eindig je na een dieet met een even hoog of hoger gewicht dan voor je begon. De oplossing? Afvallen zonder dieet! Dat gaat misschien wat minder snel, maar levert wel blijvende resultaten op.

Ga wat meer bewegen

Een slimme manier om gewicht te verliezen, is meer bewegen. Of je namelijk aankomt of afvalt wordt bepaald door de verhouding van calorieën die je binnenkrijgt en calorieën die je verbrandt. Als je ervoor zorgt dat je er meer verbrandt dan dat je er binnenkrijgt, dan val je vanzelf af. Eet je al best gezond, maar blijft je gewicht maar gelijk? Dan kan wat beweging precies zijn wat je nodig hebt. Dat betekent niet meteen dat je fanatiek hoeft te gaan sporten. Afvallen met wandelen werkt ook prima; doet het een half tot heel uur per dag, gewoon door eens wat vaker te lopen in plaats van de auto te pakken, en je zal snel resultaat zien.

Vervang één tussendoortje door iets gezonds

Hoeveel tussendoortjes eet jij per dag? En hoeveel daarvan zijn gezond? Merk je dat je snel naar de koekjes, chocolaatjes of chips grijpt, dan kan het heel goed zijn om met jezelf af te spreken om per dag één tussendoortje te vervangen door iets gezonds, een stuk fruit bijvoorbeeld. Niet alleen krijg je zo meer vitamines binnen, fruit bevat ook nog eens minder calorieën dan de meeste andere tussendoortjes. Houd je dit netjes vol, dan zie je vanzelf resultaat op de weegschaal.

Probeer eens wat kleinere porties

Ook net wat kleinere porties nemen kan je helpen om gewicht te verliezen. Schep jij je bord voor de tweede keer vol omdat je nog echt honger hebt, of vooral omdat je het zo lekker vond? Is dat laatste het geval, dan is het goed om hier wat in te minderen. Brengt ons direct bij het volgende punt!

Luister naar je lichaam

We eten te vaak uit gewoonte, of omdat iets ons lekker lijkt. Te weinig luisteren we daarbij echt naar ons lijf, en kijken we naar wat dat eigenlijk nodig heeft. Afvallen zonder dieet doe je door je bewuster te worden van wat je eet. Niet iets uit gewoonte in je mond te stoppen, maar door je steeds af te vragen of je op dat moment wel echt voeding nodig hebt. Natuurlijk mag je af en toe ook best iets eten enkel en alleen omdat je het lekker vindt. Zolang je je daar maar van bewust bent.

Drink wat meer water

Aankomen doe je niet alleen door wat je eet, maar ook door wat je drinkt. Drink je de hele dag door sap, frisdrank of koffie of thee met toevoegingen? Probeer dan eens voor minimaal de helft van de tijd over te stappen op water. Dat lest de dorst beter dan al het andere, en bevat geen enkele calorie. Veel gemakkelijker dan dat is bijna niet mogelijk!

You may also like