Home Gezondheid Waar is cannabisolie goed voor?

Waar is cannabisolie goed voor?

by Ei Love You
waar is cannabisolie goed voor

Cannabisolie of CBD-olie zou heel wat goede eigenschappen hebben. De olie zou helpen bij het slapen, maar ook het mentaal welzijn en de hersenen. Ook zou het verouderingsproces vertraagd worden bij regelmatig gebruik van cannabisolie. Tegenwoordig kan je cannabisolie van het merk Cannabas en andere producenten vinden bij de kruidenier of online.

Cannabisolie en slapen

CBD-olie helpt je bij het slapen, omdat deze olie een natuurlijke rustgever is. Ben je ’s avonds laat onrustig en/of heb je moeite om in te slapen dan kan CBD-olie een hulpmiddel zijn. Het grote voordeel van CBD-olie is dat deze niet verslavend is. Andere slaapmiddelen zijn dat vaak wel. Voor je dus zwaarder spul probeert om een goede nachtrust te hebben, raden we je dus eerst aan om je nachtrust te bevorderen met een natuurlijk product, zoals cannabisolie.

Mentaal welzijn en minder stress

Cannabisolie zorgt er ook voor dat je minder stress en spanning hebt. De reden hiervoor is dat de olie opbeurend is als je neerslachtig of zwaarmoedig bent. Ook heeft het een verlichten effect op je zenuwen waardoor je makkelijker tot rust komt. Sommige vrouwen gebruiken CBD-olie ook tijdens de menstruatie. Cannabisolie zou namelijk ook helpen om de stress en spanning tijdens en in de overgang van de menstruatie te verlichten.

Cannabisolie bevordert de hersenfuncties

Een niet te onderschatten voordeel van het gebruik van cannabisolie is het versterkend effect van de hersenfuncties. Je moet weten dat onze hersencellen voortdurend elektrische pulsjes uitwisselen met elkaar. Maar soms kan dit mislopen, waardoor een persoon valt, een boodschap niet begrijpt of er maar niet in slaagt om de aandacht op iets te richten. Cannabisolie spreekt de CB1 receptoren aan die zorgen voor onrust en concentratieproblemen. De wetenschap gaat er vanuit de combinatie van hennepzaadolie, cannabidiol en fyto-cannabinoïden ervoor zorgt dat je brein beter functioneert.

Cannabisolie als natuurlijke anti-aging

Je kan cannabisolie ook gebruiken als zalf om de natuurlijke veroudering van de huid tegen te gaan. De CBD-olie heeft een herstellend vermogen. Het pakt ook de vrije radicalen in de atmosfeer aan, waardoor er minder snel rimpels op je gezicht komen te staan. Hierdoor vertraagt het verouderingsproces van de huid zich.

Kortom, cannabisolie of CBD-olie heeft veel voordelen. Je wordt er minder neerslag van en je stressniveaus zakken naar lagere regionen. Tot slot worden ook je hersenen en huid er beter van. Vergeet ook niet dat cannabisolie een natuurlijk product is. Dat is beter voor mens en milieu dan de chemische stoffen die in veel schoonheidsproducten of medicatie zitten.

You may also like