Home Kids Waar moet je op letten als je luiers koopt?

Waar moet je op letten als je luiers koopt?

by Ei Love You
waar moet je op letten als je luiers koopt

Luiers kopen? Het kopen is niet het probleem; je vindt ze namelijk overal in de supermarkt of online. Er zijn zelfs luierabonnementen die meegroeien naarmate je baby ouder wordt. Handig! Maar de juiste keuze maken is lastiger, er zijn namelijk een aantal dingen waarop je moet letten als je luiers koopt. In dit artikel geven we je nuttige tips, zodat jij nooit meer de foute luiers koopt.

Het is belangrijk om de juiste maat te kiezen

Ja, nu denk je dat we een open deur intrappen. Maar het is wat het is. Het is heel belangrijk om de juiste maat te kiezen. Een baby groeit snel en heeft daarom ook andere soorten luiers nodig. Als je een luiers van de juiste maat koopt, voorkom je doorlekken, kan je kindje zich makkelijk bewegen en zit de luier gewoon lekker om de beentjes, billetjes en buikje van de baby. Dat is toch wel fijn hè. Jij hebt toch ook niet graag een te strakke jeans?

Heb genoeg luiers in huis

Een baby zal zeker in de eerste maanden heel veel verschoond moeten worden. Gemiddeld zo’n acht tot tien keer per dag! Reken maar eens uit hoeveel luiers je dan per week nodig hebt. Tussen de 80 en 100. Naarmate je baby ouder wordt zal dat aantal gelukkig dalen. Een goede tip is om luiers groot in te kopen. Veel handelaars bieden je bulkkortingen. Sla dus groot in, dan krijg je een korting. Luiers zijn al duur genoeg.

Heeft je baby last van vloeibare ontlasting?

Als je baby last heeft van vloeibare ontlasting, dan merk je dit vaak ook aan rode, geïrriteerde billetjes. Hierdoor zal je baby ook minder blij zijn. Pasgeboren baby’s hebben een ontzettend zachte en kwetsbare huid. Om een blije baby te hebben, zal je de luieruitslag dus moeten voorkomen. Hoe doe je dat? Simpel: kies voor luiers met absorberende kussentjes en die zacht aanvoelen. Dat zijn luiers die gemaakt zijn voor pasgeboren baby’s. Je kleintje zal heel dankbaar zijn!

Koop zeker in het begin luiers met vochtinidcator

Zeker in de eerste maanden kan je niet altijd goed aanvoelen of een baby geplast heeft of niet. Een luier met vochtindicator is dus superhandig, want als het streepje verkleurt, dan weet je onmiddellijk dat het tijd is om de luier te vervangen. Handig, denken wij dan.

You may also like