Haaruitval is een gevolg van ouderdom. Toch zijn er ook genoeg mannen en vrouwen die op jonge leeftijd al veel haar verliezen. Omdat dit voor een kale plek kan zorgen, zit je hier niet op te wachten. Gelukkig kun je het een en ander doen tegen haaruitval. Zo ondergaan steeds meer mensen tegenwoordig een haartransplantatie bij Zantman Kliniek. Ben je hier niet bekend mee? Dan zit je mogelijk nog met een aantal vragen. Als eerste wil je waarschijnlijk weten of je überhaupt in aanmerking komt voor een haartransplantatie. Wij vertellen je in deze tekst wanneer dit het geval is. Daarnaast gaan we ook nog wat dieper in op hoe een haartransplantatie er eigenlijk uitziet.
Wel of geen haartransplantatie?
Heb je te maken met haaruitval? Denk dan niet dat je direct in aanmerking komt voor een haartransplantatie. Veel mensen hebben namelijk weleens te maken het uitvallende haren. Dit wordt vaak veroorzaakt door stress. Ook een slecht voedingspatroon of het gebruik van de verkeerde shampoo kan hieraan ten grondslag liggen. Probeer daarom eerst eens zelf of je haaruitval tegen kunt gaan. Wanneer haaruitval op den duur minder wordt, hoef je geen haartransplantatie te ondergaan.
Als er sprake is van aanhoudende haaruitval kun je wel een haartransplantatie overwegen. Wanneer er veel haar uitvalt, kan dit namelijk kale plekken tot gevolg hebben. Zo kan jouw haarlijn bijvoorbeeld steeds verder terugtrekken. Hierdoor kunnen er bijvoorbeeld kale plekken aan de zijkant van jouw hoofd ontstaan (inhammen). Ook de haren rondom jouw kruin kunnen uitvallen. Dit zorgt ook voor een kale plek. Met een haartransplantatie kun je voorgoed een einde maken aan dergelijke kale plekken op jouw hoofd.
Zit er een minimale leeftijd aan een haartransplantatie?
Mensen die kampen met langdurige haaruitval komen in aanmerking voor een haartransplantatie. Toch is het niet zo dat iedereen een haartransplantatie kan ondergaan. Het gaat namelijk om een medische ingreep. Mede hierdoor hangt er bij de meeste haarklinieken een minimumleeftijd aan een haartransplantatie. Wil je haar laten transplanteren bij Zantmankliniek? Dat wordt dit pas aangeraden als je minimaal 20 jaar oud bent. Als je op jongere leeftijd al te maken hebt met (extreme) haaruitval, kun je hier wel langskomen voor een consult. De kliniek begint dan met het monitoren van de ontwikkeling van haaruitval en kijkt vervolgens wat de beste vervolgstap is.
Niet alleen voor hoofdhaar
Bij een haartransplantatie denk je mogelijk al snel aan hoofdhaar. De meeste mensen kiezen inderdaad voor een haartransplantatie als zij kale plekken krijgen op hun hoofdhuid. Toch kun je ook in andere situaties kiezen voor een haartransplantatie. Dit is bijvoorbeeld het geval als jouw wenkbrauwen niet (meer) groeien. Wenkbrauwen zijn gezichtsbepalend, waardoor je ze mogelijk weer in ere wilt herstellen. Kies in dat geval voor een haartransplantatie. Naast wenkbrauwen kun je ook een haartransplantatie ondergaan voor jouw baard. Op deze manier kun je de baardgroei herstellen.
Kosten
Voordat je een haartransplantatie ondergaat, wil je ongetwijfeld weten hoeveel dit jou gaat kosten. Op voorhand is dit lastig te zeggen. De haartransplantatie kosten hangen namelijk af van een aantal factoren. Zo speelt de verwachte behandelduur mee in de prijs, evenals de totale hoeveelheid grafts (haarzakjes) die verplaatst worden. Hoe meer grafts er getransplanteerd worden, des te hoger de kosten voor een haartransplantatie uitvallen. Bij specialistische behandelingen kun je te maken krijgen met een toeslag. Dit is bijvoorbeeld het geval als er kroeshaar getransplanteerd moet worden, maar ook als je kiest voor een haarsparende behandeling.