Home In de keuken Wat is het verschil tussen een Nespresso en Senseo koffiemachine?

Wat is het verschil tussen een Nespresso en Senseo koffiemachine?

by Ei Love You
Wat is het verschil tussen een Nespresso en Senseo koffiemachine

De twee grote koffiemerken Nespresso en Senseo wedijveren al jaar en dag om wie nu de beste koffie heeft. Beide bedrijven vinden zichzelf telkens opnieuw uit, maar wat is nu het grote verschil tussen deze twee koffiegiganten?

Welk merk is het beste voor jouw portemonnee?

Als we kijken naar de prijs van koffiemachines zien we meteen een groot verschil. De koffiemachines van Senseo zijn over het algemeen een pak goedkoper dan die van Nespresso. Bij de duurste modellen spreken we al gauw over een verschil van 150 euro, maar vanwaar komt dat verschil in prijzen? De prijs van je koffiemachine hangt sterk af van de opwarmtijd, de gebruikte materialen en extra functies die je koffiemachine heeft zoals de melkschuimoptie. Hiermee kan je je melk opschuimen en toevoegen aan je koffie voor een heerlijke cappuccino of latte macchiato. De prijs vertaalt zich alleen in het aantal functies. Op het vlak van duurzaamheid is er geen verschil: de koffiemachines van Senseo en Nespresso gaan even lang mee.

Capsules of pads?

Je hebt je misschien al afgevraagd waarom Nespresso werkt met capsules terwijl je voor Senseo koffiemachines Senseo pads nodig hebt. Het verschil is te wijten aan de verschillende fabrikanten. Nespresso is onderdeel van Philips en Senseo is onderdeel van Nescafé en beide fabrikanten hebben een andere voorkeur. Koffiepads zijn goedkoper dan capsules, maar hebben een minder uitgesproken smaak. Of je nu pads of capsules koopt, beide zijn vacuüm verpakt en garanderen dus verse koffie. Als we naar de machines kijken, zien we dat beide koffiegiganten de mogelijkheid bieden om meerdere kopjes koffie te maken tegelijkertijd. Dit maakt van hun koffiemachines ook de ideale toestellen voor op de werkvloer.

Wat is het verschil in smaak?

Zowel Senseo als Nespresso maken overheerlijke koffie, maar toch is elk merk uniek. Het verschil zit hem in het assortiment. Nesspresso biedt een heel grote waaier aan Nespresso capsules aan. De koffiemachines van Nespresso zijn duurder dan die van Senseo omdat het water onder hoge druk door de koffie geperst wordt. Hierdoor voelt Nespresso meer aan als echte Italiaanse koffie, terwijl de koffie van Senseo meer weg heeft van filterkoffie. Het is een kwestie van waar je voorkeur naar uitgaat.

Elk z’n specialiteit

Elke koffiegigant heeft zijn eigen specialiteit en vooral de functionaliteiten van de koffiemachines verschillen. Nespresso heeft over het algemeen een groter aanbod en beschikt over de mogelijkheid om je eigen cappuccino’s en latte macchiato’s te maken. Senseo is dan weer een stuk goedkoper. Dat geldt zowel voor de machines als voor de koffie. Aan jou om uit te maken of je tevreden bent met een lekkere Senseo of je graag wat meer betaalt voor een Nespresso ervaring.

 

 

You may also like