Home Wonen Wat is leuk op een tuintafel?

Wat is leuk op een tuintafel?

by Ei
Leuke items voor op tuintafel

Wil je jouw tuintafel mooi maken, zodat het uitnodigend en gezellig wordt? In dit artikel vertellen we precies hoe je jouw tuintafel op een makkelijker manier kunt versieren. Van het kiezen van een mooi tafelkleed tot het toevoegen van mooie bloemen en slimme lampjes, ontdek hoe je een tuintafel kunt decoreren. En moet je nog een tuintafel bestellen? Doe dat dan eerst voordat je deze accessoires aanschaft. Zo weet je zeker dat het past!

Tafelkleed of placemats

Een goed begin is het gebruik van een mooi tafelkleed of placemats. Kies voor een tafelkleed met een vrolijke print of een effen kleur die past bij de stijl van je tuin. Een tafelkleed zorgt niet alleen voor een frisse uitstraling, maar beschermt ook je tafel tegen vlekken en krassen. Wil je een moderne uitstraling? Kies dan voor placemats in plaats van een tafelkleed. Deze zijn verkrijgbaar in verschillende materialen en stijlen.

Servies en bestek

Ga voor matchend servies en bestek in dezelfde stijl. Dit zorgt voor een harmonieus geheel op de tuintafel. Kies voor duurzame materialen die geschikt zijn voor buitengebruik, zoals melamine, bamboe of roestvrij staal. Denk aan kleurrijke borden, glazen en bestek om een speels accent toe te voegen.

Bloemen en planten

Breng de natuur naar je tuintafel door bloemen en planten toe te voegen. Een vaas met vers geplukte bloemen in het midden van de tafel geeft direct een frisse uitstraling. Of kies voor kleine potplanten langs de rand van de tafel voor een groen accent. Bloemen en planten zorgen voor een gezellige en levendige sfeer.

Kaarsen en verlichting

Creëer een romantische sfeer door kaarsen en verlichting op de tuintafel te plaatsen. Tijdens een avondmaaltijd zorgen kaarsen voor een warme gloed en een intieme setting. Hang ook wat sfeerverlichting op in de omgeving van de tuintafel, zoals lantaarns of slingers met lampjes. Super gezellig!

Decoratieve accessoires

Denk ook aan decoratieve accessoires die passen bij de seizoenen of thema’s. In de zomer kun je bijvoorbeeld schelpen en zee-elementen gebruiken, terwijl je in de herfst kunt kiezen voor pompoenen en herfstbladeren. Deze kleine details maken het verschil en laten zien dat je aandacht hebt besteed aan de tafeldecoratie.

You may also like