Home Lifestyle Wat is voor jou de lekkerste koffie?

Wat is voor jou de lekkerste koffie?

by Ei Love You
wat is voor jou de lekkerste koffie

Sommige mensen drinken het alleen om wakker te blijven, anderen omdat iedereen op het werk dat nu eenmaal doet. Maar de meeste mensen drinken toch vooral koffie omdat ze het lekker vinden. Best bijzonder, want de smaak is behoorlijk uitgesproken. Dat uitgerekend dit drankje zo goed in de smaak zou vallen bij een groot deel van de wereldbevolking, dat had men bij de ontdekking ervan vast en zeker niet gedacht. Wie graag en regelmatig koffie drinkt, heeft meestal ook zo zijn of haar voorkeuren. Wat is voor jou de lekkerste koffie, en waarvan hangt dat af? Alleen van de koffie zelf, of bijna nog meer van het moment of de omgeving?

De koffie die je door het hele huis ruikt

Het is waarschijnlijk één van de geuren die je je nog kunt herinneren uit je kindertijd: de geur van koffie die in de ochtend, maar ook gedurende de rest van de dag, het hele huis vulde. De meeste mensen bewaren er warme herinneringen aan. De geur van koffie, die vonden we als kind niet alleen bijzonder en lekker, hij stond ook voor gezelligheid. Voor samen met je ouders op de bank wat drinken en samen televisiekijken. Voor bezoek dat gezellig langskwam. Voor een nieuwe dag die weer wat begonnen.

Koffie die je hele huis laat geuren, die zie je tegenwoordig steeds minder. Het is namelijk vooral filterkoffie die dat goed kan, omdat het vrij lang duurt om deze te zetten en de koffie hierbij niet volledig afgesloten is. Zo kan de geur zich goed verspreiden. Tegenwoordig zetten we koffie echter steeds vaker per portie, en is deze snel klaar. Ook is bij bijvoorbeeld L Or capsules nauwelijks contact tussen de koffie en de lucht eromheen, zodat de geur zich nauwelijks kan verspreiden. Dat is misschien goed voor de smaak van de koffie, maar een beetje jammer vinden veel mensen het wel. Zo’n huis dat zich langzaam vulde met koffiegeur; het blijft een mooie herinnering.

De koffie waar je heel de dag naar uit hebt gezien

Heb je een zware dag achter de rug? Dan kan het kopje koffie dat je aan het einde ervan drinkt echt als een beloning aanvoelen. Daardoor kan hij ook extra lekker smaken. Je hebt er heel de dag naar uitgezien, de smaak al bijna in je mond geproefd. Dat kopje koffie betekent dat je dag erop zit, dat je het weer allemaal hebt gered, dat het tijd is om te gaan ontspannen. Je geniet van de koffie zelf, maar misschien nog wel meer van de betekenis die dit kopje heeft.

De koffie op een bijzondere plek

Ook koffie die op een bijzondere plek wordt gedronken levert veel mensen een speciaal gevoel en mooie herinneringen op. Denk aan een Italiaans terrasje met een prachtig uitzicht en een fijn zonnetje. Het maakt bijna niet uit hoe goed of slecht de koffie is die je hier krijgt voorgeschoteld, smaken zal hij je sowieso, en zo niet, dan is dat snel weer vergeten. In je herinnering dronk je koffie op dat mooie terrasje, hoe de koffie smaakte kun je, zeker als het niet best was, heel gemakkelijk verdringen.

You may also like