Home Lifestyle Wist je dat een refurbished laptop soms beter is dan een nieuwe?

Wist je dat een refurbished laptop soms beter is dan een nieuwe?

by Ei Love You
refurbished laptop beter dan nieuwe

Refurbished laptops zijn tweedehands laptops, die opgefrist zijn. Het gebruik kennen we al lang bij smartphones. Maar voor laptops is dit minder gangbaar. In dit artikel ontdek je of een tweedehands laptop iets voor je is.

Wanneer is een refurbished laptop een goede oplossing?

Uiteraard zal niet iedereen tevreden zijn van een refurbished laptop, maar voor veel mensen kunnen tweedehands laptops weldegelijk een goede oplossing zijn. De centrale vraag, die je jezelf moet stellen, is: wat wil ik met de laptop doen? Eigenlijk komt het neer op wat voor een computergebruiker jij bent.

Een refurbished laptop is prima voor jou als je de computer gebruikt voor volgende zaken:

  • Tekstverwerking (denk aan Microsoft Word)
  • Het versturen van e-mails
  • Informatie opzoeken op het internet

Een tweedehands laptop is minder geschikt voor jou als je de computer gebruikt voor volgende zaken:

  • Intensieve fotobewerking
  • Monteren van video’s
  • Het spelen van de allernieuwste games

Voor deze gebruiksdoeleinden heb je de nieuwste tools nodig die een laptop kan bieden, omdat de software die je hiervoor nodig hebt, zich steeds aanpast aan de nieuwste technologieën. Als je dus mee wil zijn, kan je een tweedehands laptop beter links laten liggen.

Tips bij de aanschaf van een refurbished laptop

Als je overtuigd bent dat een refurbished laptop jou biedt wat je nodig hebt, lees dan onderstaande tips goed door. Zo bereid je je goed voor op de aankoop van een tweedehands laptop.

  • Weet wat je koopt. De prijs van een refurbished laptop wordt vaak vergeleken met de prijs van het product toen het voor het eerst op de markt komt. Maar een markt is niet statisch. Als er nieuwe technologieën beschikbaar zijn, is het logisch dat de prijs van een laptop daalt. Zorg er dus voor dat je nooit meer betaalt voor een refurbished laptop en een laptop van hetzelfde type in nieuwstaat.
  • Koop geen modellen die ouder zijn dan 5 jaar. Zeker in de informaticatechnologie gaat de vooruitgang snel. Als je veilig wil surfen, koop dan geen te oude laptop.
  • Weet dat je een gebruikt product koopt. Refurbished laptops zijn intensief gebruikt. Koop alleen een tweedehands laptop bij webshops of winkels die hierin gespecialiseerd zijn. Zij hebben veel ervaring en bieden vaak ook garantie.
  • Check voor aankoop de kwaliteit van je batterij. De batterij is hét onderdeel dat het snelst kapotgaat. Je wil daarom weten of die nog goed werkt. Software, zoals BatteryCare, helpt je daarbij.

You may also like